Sağlık Alerji Doktoru Nedir, Alerji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar? İmmünoloji Bölümü Hangi Hastalıkların Tedavisini Yapar?

Alerji Doktoru Nedir, Alerji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar? İmmünoloji Bölümü Hangi Hastalıkların Tedavisini Yapar?

01.04.2021 - 17:39 | Son Güncellenme:

Vücudun çeşitli maddelere karşı aşırı bir reaksiyon göstermesi ile alerjik hastalıklar ortaya çıkar. İmmünolojik hastalıklar ise, vücudun bağışıklık sistemini hedef alan hastalıklar arasında yer alır. Bu iki hastalıkla sağlık kuruluşlarında bulunan Alerji ve İmmünoloji bölümleri ilgilenir. Alerji doktoru ise, alerjiden doğan hastalıkları inceler ve tedavi yöntemlerini planlar. Alerji doktoru nedir, alerji uzmanı hangi hastalıklara bakar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Alerji Doktoru Nedir, Alerji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar İmmünoloji Bölümü Hangi Hastalıkların Tedavisini Yapar

Organizmaların bağışıklık sisteminin incelenmesi ile ilgilenen immünoloji, tıp ve biyolojik bilimlerin çok önemli bir dalıdır. İmmünoloji, insanların bağışıklık sisteminin hastalıklı ve sağlıklı olduğu durumlardaki fizyolojik değişikliklerini inceler. Bu bilim dalı, bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların tedavi edilmesini sağlar.

Alerji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar?

Alerjik reaksiyonlar, kaşıntı, iltihap ve tahrişe neden olur. Her alerji tipinde farklı belirtiler ortaya çıkabilir. Alerji olmamak için alerjiye neden olan maddelerden korunmak ve uzak durmak gerekir. İlaç ve aşı yöntemleri, bu sorunu ortadan kaldırabilir. Alerji uzmanı ise, alerjiden doğan hastalıkların teşhis ve tedavisini yapan hekimdir. Alerji uzmanı, astım, ilaç alerjileri, kuru öksürük, besin alerjisi, böcek alerjisi, anaflaksi, mesleksel alerjiler, alerjik nezle, çimen alerjisi gibi hastalıklara bakan uzman hekimdir.

İmmünoloji Bölüm Hangi Hastalıkların Tedavisini Yapar?

İmmünoloji bölümü, bağışıklık bilimi olarak da bilinir. İmmünoloji, bağışıklık sisteminin incelenmesi ile ilgilenen tıp ve biyolojik bilimler için çok önemli bir bilim dalıdır. Bağışıklık sistemi, insanları pek çok hastalıklardan korur.

Bağışıklık sisteminde önemli kusurlar olduğu zaman bağışıklık sisteminin hücre ve dokularını korumak yerine zarar vereceği tepkiler oluşturmak zorunda kaldığı zaman pek çok hastalık ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

İmmünoloji bölümü, şu hastalıkların tedavisi ile ilgilenir;

Astım

Alerjik rinit

Kronik öksürük

Besin alerjisi

İlaç alerjisi

Lateks alerji

Alerjik deri hastalıkları

Anaflaksi

Çimen alerjisi

Eklem iltihabı

Böcek alerjisi

Ürtiker

İmmünolog Ne Demek?

İmmünoloji, vücut zararlı mikroorganizmalara karşı koruyan bağışıklık sistemi ile ilgilenen bilim dalıdır. Bu bilimde görev yapan tıp insanlarına ise immünolg ismi verilir. İmmünologlara aynı zamanda immünoloji uzmanı da deniyor. Bağışıklık sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisi ile yakından ilgilenen bu bilim insanları, pek çok insanın hastalığına çözüm buluyor.

 

Yazarlar