Yaşam Almana kebap Ruslara balık

Almana kebap Ruslara balık

05.03.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Almanlar ve Amerikalılar Türkiye'ye gelirken yemek alışkanlıklarını evde bırakıyor. İngilizlerin favorisi sebzeli kuşbaşı. Çinli ve Japonlar ise suşiden vazgeçmiyor

Almana kebap Ruslara balık

5 YILDIZLI OTELLERE TURİSTLERİN TERCİHLERİNİ SORDUK Türkiye'ye dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin damak zevkleri de farklılık gösteriyor. Lüks otellerin yetkilileri de milliyetlerine göre çeşitlilik gösteren konukların damak zevklerine uygun mönüler hazırlıyor. Buna göre, Alman ve Amerikalılar kebap çeşitlerini seviyor, Çinli ve Japonlar yine suşi yiyor. Araplar et balık ne olursa aynı öğünde tüketirken, İspanyol ve İtalyanlar, zeytinyağlı Türk mezelerine bayılıyor. Çırağan Palace Kempinski, Hilton, The Marmara, Polat Renaissance gibi 5 yıldızlı otellerin yetkilileri, dünyanın neresinden gelirse gelsin konukların, yerel tatları da denemek istediklerini ama bazılarının kendi geleneksel tatlarından vazgeçmediğine dikkat çekiyor. İstanbul'daki beş yıldızlı otellerde en az tercih edilen Fransız mutfağı. Akdeniz mutfağı çok popüler. Lübnan mutfağı yeni gözdeler arasında. Türk mutfağına da ilgi duyuluyor. Türk yemeği isteyen Avrupalı, Amerikalı ya da Uzakdoğulu için ortak nokta, daha az baharatlı ya da az acılı, daha az yağlı ve salçalı Türk yemekleri. Akdeniz mutfağı gözde ABD'Lİ: Türk yemeklerini beğeniyorlar. Çentik kebabı, beğendili kebap, mantı seviyorlar. Türk meze tabağından hoşlanıyorlar. Genel olarak bol yeşil salata, patates ve dana biftekleri tercih ediyorlar. Şarap, bira ya da kola içiyorlar. Yaşlıları, sadece otelde yiyor. Çok baharatlı Türk yemeklerini istemiyor.RUS: Özellikle ızgara edilmiş balığın her türünü seviyorlar.İNGİLİZ: Doğranmış kuşbaşının sebzeyle karıştırılmış olmasından hoşlanıyorlar. Yine yoğurtlu kebaplar, bira favorileri.ALMAN: Ayrım yapmıyorlar. Döner, kebap, pide seviyor. Kuru kayısılı, incirli tatlılardan hoşlanıyorlar.FRANSIZ: Kuzu eti, beğendili kebap favorileri.JAPON, KORELİ VE ÇİNLİLER: Tutucular. Gittikleri yerde özellikle kendi mutfağını istiyorlar. Başka mutfaklar denemek gibi bir iddiaları yok. Tatlı olarak tropikal meyveler ya da onlardan yapılan dondurmaları tercih ediyorlar.İSPANYOL VE İTALYANLAR: Zeytinyağlı mezelere bayılıyorlar. Zeytinyağlı dolmalar, enginar, fasulye, özellikle imambayıldı, ayrıca kısır, patlıcan ezmesi, midye dolması favorileri arasında.NORVEÇ, İSVEÇ VE DANİMARKALILAR: Deniz ürünleri, buğulama, ızgara tercih ediyorlar. Güveçte defne mantarla pişen balıklar favorileri. Kuzu etinden yapılan yiyecekler ilgi çekiyor. ARAPLAR: Yemek masasına aynı anda tüm kebap çeşitleri, etler, balıklar tavuklar, kuzular, sulu ev yemekleri dahil her şeyi istiyorlar. Zengin tatlı tabakları hoşlarına gidiyor.İSRAİLLİ: Yemekte çok tutucular, her yemeği yemiyorlar. Soğuk olarak somon füme, levrek ızgara tercihleri. Her ülkenin mönüsü farklı

Yazarlar