Cilt Bakımı Aloe Vera Yüze Nasıl Uygulanır? Aloe Vera Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Aloe Vera Yüze Nasıl Uygulanır? Aloe Vera Maskesi Nasıl Hazırlanır?

08.04.2021 - 14:32 | Son Güncellenme:

Aloe Vera asırlar boyunca bilinen ve dünya çapında varlık göstermiş olan çok çeşitli medeniyetlerde kullanılmıştır. Sümer'den Çin'e, Mezopotamya, Mısır ve Arap medeniyetleri buna dahil olmaktadır. Bu bakımdan Aloe vera yüze nasıl uygulanır? Aloe vera maskesi nasıl hazırlanır şeklinde büyük bir merak ile sorulmuş olan soruların yanıtlarını tüm detayları ile derledik.

Aloe Vera Yüze Nasıl Uygulanır Aloe Vera Maskesi Nasıl Hazırlanır

Aloe vera özellikle iyileşmeyi kolaylaştırmak, cilt sorunlarını ve yanıkları etmek gibi çeşitlilik gösteren tıbbi amaçlar için kullanılmış doğal bir şifa kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Haberin Devamı

Aloe Vera Yüze Nasıl Uygulanır?

Aloe vera'nın cilde faydalarından yararlanmak adına bu parmak uçları yardımıyla nazik bir şekilde yüze uygulanır. Yüzünüzde bulunan aloe vera'dan tam anlamıyla yararlanmak adına hafifçe kurulamak gerekir. Aloe veranın yüze uygulanması esnasında yüz bölgesine derinlemesine bir masaj yapılmasına gerek yoktur.

Aloe vera'nın çok fazla emilmesi söz konusu olur ise ters etkiye sebebiyet verebilir ve yüz bölgesinin kurumasına yol açabilir. Bunun için aloe vera'yı yüze yalnızca ince bir jel tabaka şeklinde uygulamak önemlidir. En iyi sonuçların sağlanabilmesi için, aloe vera'yı yüz bölgesinde yaklaşık 10 dakika kadar bir süre bekletmekte yarar olacaktır. Daha sonra yüz bölgesi soğuk su ile durulandıktan sonra kurulanmalıdır.

Haberin Devamı

Aloe Vera Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Aloe vera maskesi farklı cilt tiplerine uygun olarak hazırlanabileceği gibi tüm cilt tiplerine uygun olarak da rahatlıkla hazırlanabilir.

Tüm cilt tiplerine uygun olan Aloe vera maskesi: Öncelikle iki tane aloe vera yaprağının jeli çıkarılarak blender'ın içine konur. Sonrasında üzerine yarım limonun suyunu eklenir ve yaklaşık olarak bir dakika kadar bir süre boyunca karıştırılır. Bu şekilde hazır hale getirilmiş olan aloe vera maskesi cilde uygulanır. Maskenin cilde uygulanmasından sonra 15 dakika kadar bir süre beklenir ve sonrasında ılık su ile cilt durulanır. Eğer cilt yapısı hassas değilse bu maskeyi haftada iki defa uygulamak ideal olacaktır.

Siyah nokta önleyici aloe vera maskesi: Yarım salatalığın kabuğu soyulur ve dilimlenir. Sonrasında blendar’dan geçirilir ve üzerine 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ilave edilir. Ardından 1 yemek kaşığı bal, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı yoğurt ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Malzemelerin tamamının iyice karıştırılmasından sonra 2 yemek kaşığı kil ilave edilip macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazır olan maske cilde kalın bir tabaka halinde sürülüp 15 dakika bekletilir. Ardından soğuk suyla durulanır. Bu maske haftada 1 kez cilde uygulanabilir.

Yazarlar