Sağlık Ananas Diyeti Nasıl Yapılır? Ananas Diyeti Tarifi Listesi

Ananas Diyeti Nasıl Yapılır? Ananas Diyeti Tarifi Listesi

19.03.2021 - 15:50 | Son Güncellenme:

Kilo vermek için birbirinden farklı yöntemler kullanılabilir. Özellikle yaz aylarına doğru fazla kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar ananas diyetini uygulayarak kilo verebilirler. Yağ yakımını hızlandıran ananas diyeti merak uyandırıyor. Ananas diyeti nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Ananas Diyeti Nasıl Yapılır Ananas Diyeti Tarifi Listesi

Ananas diyeti kısa bir süre içerisinde çok fazla kilo kaybını sağlamaktadır. Sağlıklı ve besleyici bir diyet olan ananas diyeti yağ yakımını da hızlandırması ile bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 Ananas Diyeti Nasıl Yapılır?

 Tropikal bir meyve olan ananasın içerisinde yoğun miktarda A ve C vitamini bulunur. Ananas potasyum ve kalsiyum zengini bir meyvedir. Kısa süreli diyetler arasında yer alan ananas diyeti vücuda önemli bir detoks sağlar. Bu diyet ile birlikte öğünlerde yoğun miktarda ananas tüketilmelidir. Ananasın içerisinde bulunan yağ yakıcı maddeler sayesinde hızlı bir şekilde kilo verilebilir. Günümüzde pek çok diyetisyen ve yaşam koçu tarafından da diyetlerde ananasa yer veriliyor. Ananas diyeti çok kısa bir süre içerisinde uygulanmalıdır. Ananas diyetinin öğünleri ve süreci de diğer diyetlerden farklıdır. Ayrıca ananas diyeti en fazla 1 hafta süre ile uygulanmalıdır. 

 Ananas Diyeti Tarifi Listesi

Haberin Devamı

 - Sabah: 3 dilim doğranmış taze ananas, orta boy kasede az yağlı yoğurt, yulaf ezmesi

 - Ara Öğün: 1 su bardağı şeker ilave edilmemiş doğal ananas suyu, 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği, 1 adet haşlanmış yumurta

 - Öğle Yemeği: Taze sebzelerden hazırlanan sağlıklı detoks içeceği, ızgarada pişirilmiş yağsız et

 - Ara Öğün: 1 bardak ananas suyu, az yağlı ananas eklenmiş bir kase yoğurt

 - Akşam: Ananas eklenerek yapılan mevsim salata, ızgara ve ya haşlama olarak pişirilen tavuk

 Ananas Zayıflatır mı?

 Tropikal meyveler arasında bulunan ananasın içerisinde "bromelin" adında bir mineral bulunmaktadır. Bu mineral vücutta toplanan ödemin atılmasında oldukça etkilidir. Ananas düzenli tüketildiğinde sindirim sistemini de düzenler. Kan basıncının dengelenmesini sağlayan ananas yağ yakımının başlamasını da hızlandırır. Ananas diyet sırasında mutlaka düzenli ve ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Ananas zayıflatan besinlerin başında gelir. 

 Ananas Diyeti Yapılırken Nelere Dikkat Edilir?

 Ananas diyeti yapılırken bol bol su tüketilmelidir. Önemli bir yağ yakıcı olan ananas belli zamanlarda düzenli şekilde tüketilmelidir. Özellikle zayıflamak isteyen kişiler belirli bir gün seçip o öğünlerde de ananas ve ananas suyu tüketmeliler. Ananas diyeti yapılırken öğünlerde protein alınması için de mutlaka yağsız et tüketilmelidir. Sabah uyanır uyanmaz güne ananas suyu içerek başlanmalıdır.

Yazarlar