Sağlık Antipsikotik Nedir, Ne İşe Yarar? Antipsikotik Hastalıklar Nelerdir?

Antipsikotik Nedir, Ne İşe Yarar? Antipsikotik Hastalıklar Nelerdir?

07.07.2022 - 17:20 | Son Güncellenme:

Günümüzde çeşitli psikolojik sorunlar için geliştirilmiş tedavi edici, kişiyi bulunduğu rahatsızlık veren durumdan kurtaran ve rahatlamasını sağlayan ilaçlar bulunmaktadır. Hastalığın tanısına göre hastaya verilen bu ilaçlar düzenli kullanıldığında hastanın durumunda iyileşmeler olduğu belirtilmektedir. Hastaların bu ilaçları doktorun tavsiye ettiği şekilde ve miktarda kullanması ise son derece önemli bir husus olmaktadır. Peki, Antipsikotik nedir, ne işe yarar? Antipsikotik hastalıklar nelerdir? İşte, Antipsikotik hastalıklar hakkında tüm detayları derledik.

Antipsikotik Nedir, Ne İşe Yarar Antipsikotik Hastalıklar Nelerdir

Antipsikotik hastalıkların tedavisi için geliştirilmiş Antipsikotik ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçlar pek çok psikozların tedavi edilmesinde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Antipsikotik Nedir, Ne işe Yarar?

Antipsikotik, psikotik belirtilerle giden ruhsal hastalıkların tedavisi sırasında kullanılan moleküllerdir. Antipsikotikler başta şizofren ve bipolar bozukluklar olmak üzere psikotik belirtilerin görüldüğü hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Antipsikotik moleküller günümüzde kontrol bozukluğu, depresyon ve dürtü bozukluğu gibi hastalıkların tedavisi sırasında da kullanılmaktadır. Antipsikotikler psikoz belirtilerini ortadan kaldırarak tekrar etmesini önlemektedir. Bazı hastalarda hareketliliği de arttırmaktadır.

 Antipsikotik Hastalıklar Nelerdir?

Antipsikotik hastalıklar başta şizofreni, şizofreniform bozukluk, geçici ve akut psikotik bozukluk, sanrılı bozukluk, şizoafektif bozukluk, madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk, majör depresyon ve duygu durum bozuklukları olarak ifade edilmektedir. Bu hastalıkların yanında deliryum, bunama, saldırganlık tedavisi ve bordorline gibi kişilik bozukluğu gibi hastalıklar da Antipsikotik hastalık grubuna dahil edilmektedir. Bu hastalıkların tedavisinde Antipsikotik ilaçlar doktor tavsiyesi ile kullanılmaktadır.

 

Yazarlar