Gerginliği anlayalım

Böyle zamanlarda ipleri daha fazla germek, kendi şanssızlığımız yaratmak anlamına gelir

Bu hafta gökyüzü gergin bir karşılaşmaya sahne oluyor. Yıpratıcı yönleri ile bilinen iki gezegen, savaş gezegeni Mars (Ares) ile sınırlamaların ve yüklerin gezegeni Satürn (Kronos) İkizler-Yay ekseninde karşı karşıya gelmekte. Eski metinler bu iki gezegenin karşıt açısının zorluk, krizler, engeller, endişeler ve şanssızlıklar getirdiğini yazmışlar. Bir yandan da, yenilenme ve değişimi gösteren Uranüs ile ay düğümleri bu karşıtlığa rahat açı yapmaktalar. Dolayısıyla, önümüzdeki hafta gündeme gelebilecek ani gerginlikler aynı zamanda hızlı bir değişim ve yenilenme de getirecek. 29 Mayıs’ta gerçekleşecek olan bu açının etkileri tüm haftaya yayılmış gözüküyor.

Haberin Devamı

İkizler-Yay burçları arasındaki bu zor açı altında nelere dikkat etmeliyiz, önce gerginliği anlamaya çalışalım. Öncelikle karşıt açı engelleyici, hayır diyen, düşmanlık içeren bir açıdır. Özellikle Mars ve Satürn’ün karşıt açıları daha yorucudur, bu durumda her ikisi de bir diğerini zorlarken, kendimizi belirli bir konuyu zorlarken, iddialaşırken bulabiliriz. Özellikle iletişimde, görüşmelerde, hareket halinde yolculuklarda daha önlemci olmakta fayda var. Planlarımız, fikirlerimiz ve bakış açımız zorlanacak gibi gözküyor. Örnek olarak, bu dönemde fikir ve inançlar boyutunda, ya da örneğin akademik konularda daha fazla mücadele, çatışma ve tartışma söz konusu olabilir. Ticarette ve uluslararası konularda, ulaşımda aksilikler, terslikler ve kazalar daha sık gündeme gelebilir.

Mars-Satürn karşıtlığı 25 derece’de gerçekleşeceği için, astrolojik haritanızda İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarının 25 derecesi özellikle dikkat çekiyorsa, bu derecelerde önemli bir nokta (Asc, MC gibi) ya da gezegen var ise, bu transit üzerinizde daha etkin olabilir. En fazla 1 derece toleransla 24-26 derecelerin de etkileneceğini söyleyebiliriz. Eğer değişken burçların bu derecelerinde bir gezegen varsa, söz konusu gerilimlerin, o gezegenle ilişkisi olabilir. Mesela bu gezegen Ay ise konu sağlığınız, ev ve ailevi konular, sizin duygusal güveninizi ilgilendirebilecek bir hassasiyeti öne çıkarabilir, tahrik edebilir.

Haberin Devamı

25 Mayıs’taki yeniay

Sözünü ettiğimiz bu gergin, sıkıntılı, engelleyici atmosferi anlamak açısından, iki gün önce İkizler burcunda gerçekleşen yeniaya da bakmakta fayda var. Yeniay haritasında Oğlak yükselirken, haritanın tepe noktasında da Akrep burcu görülüyor. Bu göstergeler içinde bulunduğumuz dönemin zaten çetin, kısıtlamalar ve engeller içeren yönlerinin olduğunu anlatmakta. Kimi zaman elde olmayan nedenlerle ya da gizli kalan, tam yönetemediğimiz koşullarla daha sık karşılaşabiliriz. Diğer yandan düzen, organizasyon ve hastalıklar evinde duran Mars da bu dönemde tartışmaların, huzursuzlukların, yıkıcı bir öfkenin bizi özellikle çalışma ortamında ya da düzen gerektiren konularda daha fazla huzursuz edebileceğini gösteriyor.

Dolayısıyla bu hafta özellikle zihnimizde birikmiş olan ve zorlayarak çözmek istediğimiz konularda artan bir engelle karşılaşabiliriz. Böyle zamanlarda ipleri daha fazla germek, şartları daha fazla zorlamak ve kendi şanssızlığımızı yaratmak anlamına gelecektir. Sözlerimizde ve düşüncelerimizde daha gevşek, daha anlayışlı ve mümkünse akışta olmaya bakalım, gereksiz bir muhalefet yaratmaktansa, olayları daha akılcı bir düzeyde anlamaya çalışalım.

Haberin Devamı