Doğum öncesi tutulma haritamız hayatımız hakkında çok şey söyler

Sizlere bugün doğum haritamız kadar önemli olan başka bir haritadan söz etmek istiyorum. Doğum haritamızı yorumlamadan önce bu haritadaki temaların incelenmesi yoruma derinlik ve yeni boyutlar getirmekte. Bu önemli haritada, biz henüz doğmadan annemizin karnındayken gerçekleşen en son güneş tutulmasının haritasıdır. Zira hepimiz döngüler içine doğarız ve döngülere aitiz. 2010 yılında yayımlanan Ruhun Yolculuğu kitabımda doğum öncesi tutulma burçlarını ele almış, her tutulma burcunun getirdiği ana temaları konu etmiştim. Henüz doğmadan aktif olan bu harita, doğum haritamızla birlikte ele alındığında kişinin hayatında gündeme gelen önemli deneyim alanlarımızı ve karşımıza çıkan temaları açıklamakta büyük ipuçları sağlamakta.

Haberin Devamı

Her tutulma burcunun kendi ana temalarına dikkat etmek gerekiyor. Örneğin doğumunuzdan önceki en son tutulma Terazi burcunda gerçekleşmiş ise bu durum hayatınızda ilişkilerin, evliliğin getirdiği temaların ruhsal hayatınızı ve hayat tecrübelerinizi yakından ilgilendirdiğini gösterecektir. Benzer şekilde, Oğlak tutulması döngüsünde doğmuş birisi için kariyer, hedefler ve sorumluluklar hayat içerisinde önemli başlık alanları haline gelecektir. Bir astrolog doğum haritasını yorumlarken, eğer doğum öncesi tutulmayı hesaba katmadan ilerlerse kişinin önemli gelişim ve tecrübe alanlarını yeteri kadar değerlendiremez.

Doğum haritamız hayatımızla ilgili çok yönlü bilgiler verir ancak bir harita yorumunda hangi temaların ön sırada, daha belirleyici olduğunu sadece doğum haritasında bulamayız. Aynı zamanda, kişisel tercihlerin ve tekrar eden temaların aydınlatılabilmesi için, doğum öncesinde gerçekleşen ve o dönemde doğan kişilerin ortak haritası olan, sanki şemsiye niteliğinde olan güneş tutulması haritasına bakmak gerekir. Söz konusu tutulmanın yönü de (kuzey ya da güney ay düğümü etrafında) önemlidir. Kuzey ay düğümü yönündeki tutulmalar daha kolaylaştırıcı ve akıcı özellikler gösterirken, güney ay düğümü tutulması altında doğmuş olanlar daha fazla çaba, ders ve mücadele ile karşılaşarak, adeta bu hayatta kas yapmak durumundadırlar.

Haberin Devamı

Doğum öncesi tutulma haritasını doğum haritamızla karşılaştırırken, tutulma burcunun haritamızda hangi eve düştüğünü ve tutulmanın yönetici gezegenini, örneğin Terazi tutulması için bu Venüs olacaktır, ele almamız gerekir. Terazi tutulması altında doğan bir kişinin, doğum haritasında Terazi misal olarak 2. Eve düşüyorsa, ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik özellikle kişinin parasal konularında, belki iş hayatında daha önemli bir yer tutacaktır. Aynı zamanda Venüs’ün konumu, bulunduğu burç ve ev, yaptığı açılar bu konularda ne kadar rahat ya da zor koşullarla karşılaştığı konusunda bilgiler verecektir.

Astrolojik haritayı yorumlarken, doğum öncesi tutulma burcunun getirdiği temaları, ana başlıkları mutlaka aklımızda tutmamız gerekir. Harita yorumlarken, odakta kalmak, çok farklı faktörler yüzünden dağılmamak ve ögeleri birleştirici yönde düşünmek gerekir. Aksi halde karşımızdakinin kafasını karıştırmak çok olasıdır. İşte bu nedenle de, doğum öncesi tutulma temaları harita yorumlarken bize çok önemli bir izlek ve rehber sunarlar.

Haberin Devamı