Tutulmaların etkisi

Bu ayki tutulmalar bizi hangi alanlarda etkiliyor?

Tutulma mevsimindeyiz ve bu dönemde, Eylül başına kadar hayatımıza daha güçlü, daha dramatik izler bırakabilecek tecrübeler edinebiliriz. 7 Ağustos’ta Saka burcunda bir Ay tutulması, 21 Ağustos’ta ise Aslan burcunda tam Güneş tutulması gerçekleşecek. Kuşkusuz burada daha dikkat çekici olan Güneş tutulması, ancak iki gün sonra gerçekleşecek Ay tutulması da bizi duygusal açıdan daha yüklü ve sanki uzun süre dolmuş bir barajın boşalması gibi güçlü bir farkındalığa götürebilecek temalar taşıyor. Dolayısıyla bu yazıda Ağustos ayı boyunca bizi meşgul edecek olan Aslan/Saka eksenindeki tutulmaların yükselen burcunuza göre temel etkilerinden söz edeceğim. Yine de öncelikle, Aslan/Saka eksenindeki konulara kısaca bakalım. Bu eksen özellikle kişisel yaratıcılık, kişisel otorite ve gücü merkezde toplamak, kendinden emin olmakla, daha farklı, daha radikal ve bağımsız bir ifade biçimi geliştirmekle ilgilidir. Günlük hayatımızda bu konular özellikle gurur ve performans konusu yaptığımız hassasiyetleri, kendimize güvenimizi ve aynı zamanda arkadaşlarla, gruplarla ilişkimizi etkileyebilir. Bu dönemde karşılık beklemeden yapmak istediğimiz konularda bazı tatminsizlikler, kişisel çekişmeler ve yaşam enerjimizi gölgeleyen durumlarla karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

Yükselen burcu Koç olanlar bu dönemde yaratıcı konularda, aşk hayatında ve çocuklarla ilgili konularda kendilerini daha güçlü hissederlerken, gelecek yönünde yeteri kadar umutlu ve iyimser olamadıklarını farkedebilirler. Anlık, kişisel tatmini düşünmekle, başkaları için de bir şeyler yapmak konusunda çelişkiler yaşanabilir. Boğa’lar aileleri, eve yönelik meşguliyetler ve gayrimenkule, toprağa ait girişimler açısından daha fazla şey yapacaklarını görürlerken, dış dünyada, mesleki konularda, iş hayatında eksiklikler ve hoşnutsuzluklar yaşayabilirler. İkizler bu dönemde zihinsel alanda ve eğitsel konularda çok şey yapma peşinde ve kişisel açıdan bu alanda daha başarılı durmakla birlikte, düşüncelerini daha fazla yaymak ve herkes tarafından anlaşılmak konusunda bazı sınırlamalarla karşılaşabilirler. Yengeç’ler parasal alanda, iş hayatında, gelirler ve harcamalar konusunda daha gayretliler ve çalışma kapasitelerini sonuna kadar kullanma peşindeler. Ancak bir yandan başkalarına olan borçları ya da miras gibi ortaklı finansal işlerde daha sorumlu ve gerçekçi olmak durumundalar. Aslan’lar şahsi konularda, kendi başlarına karar verme ve yeni adımlar atabilme konusunda son derece kararlılar. Bununla birlikte, evlilikte ya da bire bir ilişkilerinde ve başkalarından beklentilerinde baız gölgeler, huzursuzluklar, tatminsizlikler ortaya çıkabilir. Başak’lar bu dönemde ruhsal açıdan daha fazla kabullenme ve akışta kalmayı öğrenmek, mameviyat geliştirmek durumundalar. Ancak bu dönemde sağlık, hizmet ve çalışma koşulları açısından zorluklar, stresler, zayıflıklar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Yükselen Terazi’ler bu dönemde gelecek yönünde yeni başlangıçlar ve yenilenmeler içinde, sosyal alanda daha iyimser bir tavır içinde olabilir. Bununla birlikte, aşkta ve sevdikleri ile ilgili konularda daha gerçekçi olma ihtiyacı ortaya çıkabilir, örneğin aşkta kendilerini daha yalnız hissedebilirler. Akrep’ler bu dönemde dikkat çekmek ve daha fazla sorumluluk almak, mesleki alanda yenilikler yapmak konusunda şanslılar. Bununla birlikte, ev hayatlarında ve ailevi alanda ya da güvenliğe yönelik konularda hassasiyetler içinde, kendini daha kısıtlanmış hissediyor olabilirler. Yay’lar bu dönemde uzaklarla, yabancılarla ilgili konularda, yolculuklar içinde yeni deneyimlere açıklar ve ufuklarını genişletebilirler. Ancak yakın çevrelerinde, kardeşler ya da anlaşmalar içinde daha gerçekçi olmaları beklenebilir. Oğlak’lar hayattan keyif almak, ortak bir kazanç elde etmek ve yatırımlar konusunda daha gayretli ve beklentiler içinde olabilirler. Bununla birlikte, parasal alanda, gelirler konusunda daha dikkatli ve uzun vadeli düşünmek durumundalar. Saka’lar bu dönemde dışsal faktörlerin etkisi altında ve tek başına hareket etmektense, işbirliği yapmak durumunda. Ancak kendi sağlık ve bedensel konularına da özen göstermeliler. Balık’lar iş hayatında ve çalışma koşullarında daha olumlu şeyler bekleyebilirler. Sağık, düzen ve çalışma ortamında çok şey yapabilirler. Yine de, kendi duygularını anlama ve kabullenme konusunda kendilerini aşırı derecede kısıtlamamalı ve değişime açık durmalılar.

Haberin Devamı