Yengeç’te yeniay neler getiriyor ?

Bu dönemde milli hassasiyetlere ve askere yönelik konular özellikle önem kazanmakta.

Bugün sabah saat 5:30’da Yengeç burcunun ilk derecelerinde bir yeniay gerçekleşti. Yeniay gerçekleşirken ülkemiz koordinatlarına göre Yengeç burcunun da yükseldiğini görüyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki iki hafta boyunca bu burcun anlattığı milli güvenlik, hassasiyetler, savunma gibi konulara artan bir vurgu olduğunu göreceğiz. Yengeç aynı zamanda ülkemizin de yükselen burcu olduğu için önemli adımlar, başlangıçlar ve girişimler de söz konusu olabilir. Halkı doğrudan ilgilendiren olaylar özellikle dikkat çekiyor. Dahası, bu yeniayda savaş ve mücadele gezegeni Mars’ın da ön planda yer aldığını görmekteyiz. Yeniay derecesi Mars’a ait bir noktada yer alırken, Mars da, iletişim ve hareket gezegeni Merkür’le birlikte yeniayla birleşiyor. Tüm bu göstergeler ivedilik gerektiren gelişmelere, gizli kalan görüşmelere ve belki gizli bilgilere ait konulara işaret etmekte. İletişim gezegeninin Güneş’in yakınında olması üstü örtülü, kapalı, yeteri kadar açık olmayan koşulların, muhtemelen komşularla ilgili gizli düşmanlıkların sıklaşabileceğini göstermekte.

Haberin Devamı

Böyle bir dönemde, şiddet içerebilecek konulara, teröre özellikle dikkat etmek gerekiyor. Zira, savaş gezegeni ülkemiz haritasındaki Pluton’un üzerine düşmekte. Yer altı konularını, baskı getiren unsurları açıklayan Pluton travmatik bir gezegen olarak görülür. Kuşkusuz ülkemiz haritasında da yükselen burçta yer alıyor olması, milli konularda önemli yaralarımız olduğunu, bizi korku ve paranoyaya yönelten bir tutumun da söz konusu olduğunu anlatmakta. Şimdi bugünlerde bu derecenin öne çıkıyor olması, Haziran sonu ve Temmuz boyunca ülke güvenliğini ve halkı ilgilendiren konuların ne derece hararet kazanabileceğini açıklamakta.

Bugün gerçekleşen yeniay haritası ile ülkemizin haritası arasındaki dikkat çeken ilişkiler bununla da bitmiyor, Neptün tepe noktası ile de birleşiyor. Bu nokta yönetimi, hükümeti, politikaları açıklayan bir gösterge olduğu için, yönetsel konularda hayaller, aldanmalar ve dağınıklıklar söz konusu olabilir. Neptün aynı zamanda skandallarla da yakından ilişkili bir gezegendir ve genellikle karmaşık, kolayca görülemeyen, açıklanamayan gelişmelere işaret eder. Bu dönemde, yeniayla, ülkemiz haritası arasındaki bir diğer ilişki de, Venüs’lerin derece olarak tam karşı karşıya duruyor olması. (18 derece Akrep-Boğa) Venüs, ilişkiler, diplomasi, barış ve denge yanında finansal koşullar, harcamalar ve ekonomi ile de ilişkilidir. Bu nedenle, diplomatik konulardan ve ekonomik anlaşmalardan doğan koşulların değiştiği, yenilendiği bir dönemden geçmekteyiz. Ortadoğu’daki gelişmeler, ülkemizin yapmış olduğu anlaşmalar daha kritik değerlendirmeler gerektirmekte.

Haberin Devamı

Kuşkusuz, savaş gezegeni Mars, ülkemizin yükselen burcundan geçerken, askerimize, savunma ve mücadele içeren konulara dikkat iyice artacak. Böyle bir dönemde, yöneticilerin uzun vadede gerçekçi olan tutumlar içinde olması gerekir. 29 Haziran sonrasında, gerek uluslarası dengeleri, gerekse orduyu içine alabilecek konuların önemli gündem maddeleri olabileceği anlaşılmakta.

Haberin Devamı