Yıldızlar ne diyor ?

İçinde bulunduğumuz dönemde gezegenler dışında, sabit yıldızlar hangi temaları yansıtıyor ve nasıl bir tablo ortaya koyuyor ?

İçinde bulunduğumuz dönemde gezegenler dışında, sabit yıldızlar hangi temaları yansıtıyor ve nasıl bir tablo ortaya koyuyor ? Spesifik olarak sabit yıldızlar astrolojik yorumlar için önemli bir temel oluştururlar. Hatta astrolojinin ilk şekillendiği kadim dönemlerde Babillilerde yıldız gözlemciliği çok daha önemli bir yer tutuyordu. Gittikçe gökyüzü ile şiirsel bağını kopartan insan, astrolojisinde de daha sınırlı bir alana kapattı. Halbuki gökyüzü Güneş’in üzerinde ilerlediği burçlar kuşağının ötesinde daha geniş, yaratıcı ve ilginç öykülerle doludur.

Haberin Devamı

Belirli bir bölge için, belirli bir zaman sürecindeki yıldız temaları incelenirken, Güneş’le birlikte doğan yıldız ve o günlerde batı ufkunda batan yıldızlara özellikle dikkat edilir. Daha yakın bir incelemede gezegenlerin bu yıldızlarla ilişkisi de göz önüne alınır. Dilerseniz içinde bulunduğumuz bu dönemde Ankara için doğan ve batmakta olan yıldızların anlamlarına bir göz atalım.

İçinde bulunduğumuz dönemde 12 Nisan tarihine kadar Oğlak burcunun balık şeklindeki kuyruğuna denk gelen Deneb Algiedi yıldızının Güneş’le birlikte yükselen yıldız olduğunuz görüyoruz. Bildiğiniz gibi Oğlak kurulu düzeni, sistemi ve devlete ait konuları anlatan bir burçtur. Deneb Algiedi ise kanunlar ve düzenle yakından ilişkilidir. 4 Mart’tan sonra iyice görünür hale geçen bu yıldız adalet ve başkalarına yardım etmek için özellikle öne çıkan özelliklere işaret eder. Dolayısıyla bu dönemde yönetimle ve kanunlarla ilgili konuların daha fazla gündeme geleceği bir dönemde olabiliriz. Yöneticileri ilgilendiren konulara kurallara uyulması konusu hassas koşullar yaratabilir.

12 Nisan’dan 6 Mayıs’a kadar olan dönemde ise Balık burcunda yer alan ve dört kraliyet yıldızında birisi olan Fumalhut başka bir deyişle Balığın ağzına denk gelen yıldız Güneş’le birlikte yükselmeye başlayacak. Bu yıldız idealizm, hayaller ve son derece çekici ve karizmatik olma durumu ile ilişkilidir. Kişiyi yukarıları çeken ama aynı zamanda eğer dikkatli olunmazsa ve gerçekçi davranılmazsa aldanmalara dayalı olarak aşağı çeken bir tarafı da vardır. Bu dönemde toplumu ilgilendiren gelişmeler içinde güçlü etki altında alma ve hayallere de çok açık koşulların gündeme gelebileceği görülmekte.

Haberin Devamı

Yine bu dönemde 7 Nisan’dan 1 Mayıs’a kadar olan süre içinde Aslan burcunun kuyruğuna işaret eden Denebola yıldızının Güneş doğarken battığını görmekteyiz. Bu yıldızın temaları içerisinde varolan normlardan uzak durma, uymama ve kendine yönelik olma eğilimleri dikkat çeker. Farklı bir bakış açısına sahip olmak, varolan kuralların ve düzenin ötesinde durmak söz konusudur. Dolayısıyla bu dönemde bir yandan idealizm ve hayaller bir yandan da farklılık ve kurulu düzenle uyum sağlamayan koşulların gündemde olacağı fark edilmekte.

Söz konusu yıldız temalarının yanında, bu dönemde güney ay düğümünün Balık burcunun ilk derecelerindeki Fumalhut’la birleştiğini de görmekteyiz. 26 Şubat’ta Balık burcunda gerçekleşek halkalı Güneş tutulması sırasında da bu birleşmenin etkin olacağı görülmekte. Tutulma aynı zamanda ülkemiz haritasında da güney ay düğümü ile birleşirken oldukça karışık koşullara işaret etmekte.

Haberin Devamı