12.03.2021 - 13:05 | Son Güncellenme:
Atopik cilde sahip insanların vücudu oldukça kurudur. Ve bu kuruluk dışardaki her olaydan etkilenmeye açık bir hale getirir. En basiti ısıtıcılar bile bu kuruluğa neden olabilir. Bu yüzden hayatın her alanında önlem alınmaktan kaçınılmaması gerekir.
Atopik Cilt Nedir?
Atopik cilt diğer bir adı egzamadır. En başta kronik bir cilt hastalığı olduğu bilinmesi gerekmektedir. Bu hastalığın en büyük belirtisi ciltte kuruluğa neden olmasıdır. Ayrıca kuruluk oluşan yerde kuru ve pullu bir görüntü oluşur. İnsan cildindeki yoğun kaşıntı kırmızı noktalar şeklinde görülmektedir. Sonuç olarak kızarıklık, kaşıntı, aşırını nemsiz cilt ve pul görünüm atopik cildin özetidir.
Atopik Cildi Olanlar Nelere Dikkat Etmeli?
Cilde ihtiyacı olanı vermeli ve yeterli desteği sağlamak en önemli konudur. Çünkü atopik cilde sahip olan kişilerin cilt bariyerleri yeterince güçlü değildir. İlk olarak vücutlarında alerjik reaksiyon oluşturabilecek durumlardan uzak durulması gerekmektedir. Cildi ihtiyacı kadar nemlendirmek çok önemlidir.
Sıcak su ile duş alınmaması gerekir. Çünkü çok sıcak su atopik ciltlere zarar verir ve tahriş eder. Sadece dış değil iç etkenler de önemlidir. Diğer bir adı ile egzamayı yenilen yiyeceklerle de azaltmak mümkündür. En çok tüketilmesi önerilen besinlerin başında: salatalık, yulaf tozu, papatya ve zerdeçal gelmektedir.
Atopik Cildi Tetikleyen Yiyecekler Nelerdir?
Atopik cilt, birçok nedene bağlıdır. Genetik, dış çevre ve besinler bunlara da dahildir. Kronik cilt hastalığı olan egzamayı tetikleyen besinler vardır. Bunlar: İnek sütü, buğday, yer fıstığı, balık, fındık, fıstık, çekirdek, yumurta ve kabuklu deniz ürünleridir. Özellikle bebek ve çocuklarda sıklıkla görülen atopik cildi bu yiyecekler ile daha fazla tetiklememek çok önemlidir.