Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz

Merhabalar,

Meyvelerin yemeklerle birlikte pişirilmesi taa osmanlı zamanından beri alışılagelmiştir. Kayısılı, incirli, siyah erikli etli yahniler sofralarda her daim yerlerini almıştır.

Ama ben nedense tatlılı ekşili bu lezzetleri tuzlu yemeklerle hiç bağdaştıramam. Hatta içli pilavla aramın olmayışı tamamen bu yüzdendir.Sadece koruk ile pişen bamyayı ve yaprak sarmayı ayrı tutuyorum.:)

Fakat kuzenimde yediğim ayvalı kerevizin tadı harikaydı. Zaten pişmiş ayvayı çok severim, kerevizle buluşmasına da bayıldım. Haberin olsun Deryacım, sonraki yaptıklarımı da asla ayvasız pişirmedim.:)

Haberin Devamı

MALZEMELER:

Kereviz

Havuç

Ayva

Limon

Soğan

1 portakalın suyu

Zeytinyağ

Kereviz yaprağı

Tuz

Şeker

YAPILIŞI:
3-4 adet orta boy kerevizin kabukları soyulur. Hemen kararmaması için ya limonlu su dolu bir kaba atılır, ya da yarım limonla kerevizler limonlanır. Bu arada bir kaba 2 soğan, 1 havuç ufak ufak doğranır. Kerevizlerin kalın dış kabuğu soyulur. Önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye kesilir.
Ayvanın da yıkanmış kabukları soyulmadan kerevizlerin büyüklüğünde doğranır. İyice yıkanmış ve doğranmış bir kaç kereviz yaprağı da katılır ve hepsi düdüklü tencereye yerleştirilir. Üzerine 1 portakalın suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 adet kesme şeker, 1 minik çay bardağı zeytinyağı ve yemeğin üstüne biraz çıkacak kadar su eklenir.
Yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.Suyunu çekip yağınla kalınca indirilir. Soğuması ve tadını alması için bekletilir. Limon suyu ile servis edilir.
Afiyet olsun.