Geri Dön

Zencefilli tavuk çorbası tarifi

Sizi kışa hazırlayacak, hastalıklardan koruyacak ve bağışıklığınızı güçlendirecek zencefilli tavuk çorbası tarifini paylaşıyoruz. Şifa dolusu olan bu çorbamızı mutlaka deneyin.

Zencefilli tavuk çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 kilo bütün tavuk
-1 adet doğranmış soğan
-2 adet orta boy doğranmış havuç
-2 adet doğranmış kereviz sapı
-1 büyük baş sarımsak
-2-3 tatlı kaşığı doğranmış ve soyulmuş taze zencefil
-1 büyük demet maydanoz
-1 çorba kaşığı kişniş tohumu
-1 çorba kaşığı kaya tuzu
-2 çay kaşığı karabiber
-170 gr taze ıspanak
-2 adet ince dilimlenmiş limon
-1 adet doğranmış acı biber

Zencefilli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

-Büyük tencereye tavuk, soğan, havuç, kereviz sarımsak, biber, zencefil, maydanoz, kişniş,
tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine soğuk su ekleyin.
-Tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynatmaya başlayın.
-Daha sonra ısıyı düşürün ve kaynatmaya devam edin.
-Metal bir kaşıkla çorbanın üstüne çıkan kirleri her seferinde bir kenara toplayın.
-Yeniden kapağını örtün ve tavuk yumuşayana, parçalanıncaya kadar 55 dakika pişirin.
-Dilerseniz bu esnada düdüklü tencerede 40 dakika pişirebilirsiniz.
-Pişen çorbadan tavuğu bir tabağa aktarın. Kalan suyu bir süzgeç yardımıyla temiz bir tencere
dökün ve düşük ateşte sıcak kaynatmaya devam edin.
-Bir çatal yardımıyla tavuğu parçalayın.
-Süzdüğünüz suya tavuk parçalarını ve ıspanağı ekleyin.
-10-15 dakika daha kaynatın ve servis tabağına alın.
-Limon dilimleri ve acı biber ile servis edin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber