Yaşam Bakan’a göre suçlu ebeveynler

Bakan’a göre suçlu ebeveynler

15.05.2009 - 01:56 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir ayda 27 bebeğin yaşamını yitirmesine, aylar sonra çarpıcı bir gerekçe gösterdi.

Bakan’a göre suçlu ebeveynler

Akdağ, “Ölümler, akraba evliliği, ileri anne yaşı, yüksek tansiyon, kötü gebelik, şeker yükleme testi bozukluğundan. Tedavi ile ölümler arasında bağlantı yok” dedi.
Akdağ, doktor kökenli CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın soru önergesini yanıtlarken, hastane ve doktorların hiçbir suçu olmadığını savundu. Akdağ, özetle şöyle dedi:
“1. derece akraba evliliği, ileri anne yaşı (38), yüksek tansiyon, daha önceki gebeliklerin kötü sonuçlanması, şeker yükleme testi bozukluğu, erken membran rüptürü (bebek zarının erken yırtılması), koriyoaminiyonitis (bebeği çevreleyen zar ve dokuda enfeksiyon), erken doğum ve buna bağlı çok düşük doğum ağırlığı nedeniyle yüksek riskli gebelik, ileri derecede patolojilere sahip olarak yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavilerinin sürdürüldüğü ve bu arada solunum sıkıntısı, kafa içi kanaması gibi ağır patolojelerin de seyriyle, bebeklerin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.
Yapılan müdahale ve tedaviler ile ölüm olayı arasında sebep sonuç ilişkisi kurulamamış, herhangi bir suç niteliği taşıyan durum, tıbbi hizmet açısından dikkat ve özen eksikliği ile ihmal yanında bilinçli taksir durumu da tespit edilmemiştir.”

Yazarlar