Editörün Seçtikleri Bakırköy'de "engelsiz kahvaltı"

Bakırköy'de "engelsiz kahvaltı"

10.11.2017 - 14:16 | Son Güncellenme:

Eski Bakırköylüler her yaştan down sendromlu misafirlerine ücretsiz kahvaltı servisi yaptı.

Bakırköyde engelsiz kahvaltı

Eski Bakırköylüler her yaştan down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli üç farklı gruptaki misafirlerine ücretsiz kahvaltı servisi yaptı.

Bakırköy Zeytinlik Daimi Halk Pazarında eski Bakırköylü dostlar mutfağa girip, garsonluğa ve aşçılığa soyunup her yaştan yaklaşık 50 down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli misafirleriyle çok özel bir dayanışma kahvaltısı gerçekleştirdiler.

Eski mahalle dostlarının ve yol arkadaşlarının dernek ya da sivil toplum örgütlerinden bağımsız kendi çabalarıyla gerçekleştirdikleri kahvaltı Bakırköy Zeytinlik’te özenle süslenen mekanda adeta bir bayram sevinci yaşattı.

İsmail Dumlu, Müfit Erkasap gibi eski Bakırköylülerin sivil inisiyatifinde Halas Balıkçısı ve Beyaz Melek mekanları, aralarındaki cam kapıyı açarak dayanışma kahvaltısına özel geniş bir kahvaltı salonu yarattılar.

Neksav Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’nden her yaşta özel eğitim grubu misafirinin ağırlandığı kahvaltıda mahalle kültürü ve komşuluk canlanırken, misafirleri ağırlayan ekipte yer alanlardan eski Bakırköylü İsmail Dumlu’nun söylediğine göre ekibin şimdiki hedeflerinde 1000 kişiye kahvaltı vermek var.

Yazarlar