Sağlık Baş ağrınızdan kurtulmak için bu masajı yapın! Deneyenler şaşırıyor…

Baş ağrınızdan kurtulmak için bu masajı yapın! Deneyenler şaşırıyor…

24.07.2023 - 15:12 | Son Güncellenme:

Baş ağrısı, insanların yaygın olarak yaşadığı bir sorundur. Ancak baş ağrısından kurtulmak yapılacak ufak müdahaleler ile artık çok kolay. Baş ağrınızdan kurtulmak içi ipuçlarını sizler için derledik.

Baş ağrınızdan kurtulmak için bu masajı yapın Deneyenler şaşırıyor…

Baş ağrısı, hemen her insanın başına gelen bir sorundur. Baş ağrısının çeşitli nedenleri olabileceği gibi çeşitli çözüm yolları da vardır. İlaçsız tedavi yöntemleri ise şu sıralar oldukça popüler.

Haberin Devamı

 Baş Ağrınızdan Kurtulmak İçin Bu Masajı Yapın!

Masaj ile baş ağrısı geçer mi sorusunun hepinize komik geldiğinin farkındayız. Ancak bu mucizevi masaj ile baş ağrınızdan kurtulmanız artık çok kolay olacak. Baş ağrısı migren, gerilim ve küme tipi olarak üç çeşittir. Bu çok kolay ve etkili masaj ile baş ağrı tipiniz ne olursa olsun çok kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

İnsan vücudunda bazı aktif noktalar vardır ve sinir uçları buralardan geçer.

Bu noktalara yapılan baskı ya da yumuşak dokunuşlar rahatlama hissi verir. Baş ağrınızdan da bu önemli noktalara baskı yaparak kurtulmanız mümkün. Başın iki yanına yani şakak kısmı boşluğuna 30'ar saniye boyunca bir parmak ile baskı yapılmalıdır.

Bu baskı 3'er kez tekrar edilebilir. Ardından yine aynı noktadan parmak kaldırılmadan dairesel hareketler çizilmelidir. Bu dairesel hareketlerde yine 5 kez öne 5 kez arkaya doğru olacak şekilde tekrar edilmelidir. İşte baş ağrınızdan kurtulmak bu kadar kolay!

Haberin Devamı

Deneyenler Şaşırıyor...

Baş ağrısı problemi yaşıyorsanız özellikle de migreniniz varsa bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. Deneyenler etkisine şaşırıyor. Çoğu kişi baş ağrısı durumunda ilaca başvuruyor. İlaçlar baş ağrısını iyi ederken vücutta başka hasarlara neden olabiliyor. Bu durumda ilaçsız tedaviler günümüzde çok daha popüler bir hal almıştır. Hatta sadece ilaçsız tedaviler ile ilgilenen birçok yeni meslek dalı da bulunmaktadır.

Baş ağrınızdan kurtulmak için bu masajı yapın Deneyenler şaşırıyor…

Sizlere şimdi anlatacağımız yöntem ile tedaviye tonlarca para harcamadan baş ağrısı derdinden kurtulacaksınız. Ense kaslarından geçen damarlar ve sinirler doğrudan baş ağrısı ile ilgilidir. Baş ağrınızdan kurtulmak için ensenize masaj yapmayı deneyin.

Evet yanlış duymadınız ensenizin üst kısmına çok fazla bastırmadan nazik dokunuşlar ile ileri geri hareketler yapmalısınız. Rahatlamayı hemen hissedeceksiniz. Yavaş yapılan sıkma bırakma hareketi de yine şaşırtıcı şekilde hızlı etki gösterecektir.

Baş Ağrıları Korkulur Rüyanız Olmasınnn!

Baş ağrıları çoğu kişi için kabus gibidir. Tüm günü zehir eden ağrılardan kurtulmak için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemler ile artık baş ağrılarınız korkulur rüyalarınız olmasın. Sizde deneyin ve rahatlayın.

Haberin Devamı

Soğuk ya da sıcak kompleksler baş ağrılarına en iyi gelen uygulamalar arasındadır. Oldukça dikkatli uygulanması gerekir. Çünkü aşırıya kaçan uygulamalar kılcal damar çatlamalarına neden olabiliyor.

Baş ağrınızdan kurtulmak için bu masajı yapın Deneyenler şaşırıyor…

İlk olarak sıcak ya da soğuk uygulamadan hangisi olacağına karar verilmelidir. Daha sonra seçilen uygulama alın bölgesine 10'ar saniye 3'er ke uygulanmalıdır. Aynı şekilde saç derisi, şakaklar ve ense bölgesine de uygulama yapılabilir. Bu sayede kısa sürede ağrının hafiflediğini göreceksiniz.

Baş Ağrınızı Birde İlaçsız Geçirmeyi Deneyin...

Baş ağrısından ilaçsız kurtulmak için aslında birden çok madde vardır. Bu maddeleri aslında günlük hayata uygulamakta baş ağrılarının önüne geçmek için bir seçenektir. Işık düzenlemesi bunlardan ilkidir. Sarı ışık daha rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Gürültülü ortamlarda bazen baş ağrısına neden olur. Sakin ve sessiz bir ortam baş ağrınıza iyi gelecektir.

Haberin Devamı

Aromatik yağ ve kokular ilaçsız baş ağrısı tedavisinin olmazsa olmazıdır. Sizde daha hızlı bir şekilde baş ağrınızdan kurtulmak istiyorsanız kesinlikle lavanta ve nane yağını denemelisiniz. Alınan ılık bir duş insanda rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Baş ağrısına da çok iyi gelir. Çok eski zamandan beri kullanılan diğer yöntem de bitki çaylarıdır. Kahve de, içerdiği kafein sayesinde baş ağrısının ilaçsız tedavisi için tercih edilmektedir.

Yazarlar