Cilt Bakımı Bayrama tazelenerek girmek isteyenler için evde doğal maske tarifi

Bayrama tazelenerek girmek isteyenler için evde doğal maske tarifi

26.04.2022 - 10:39 | Son Güncellenme:

Ramazan ayında susuz kalan ciltleri yenilemek gerekiyor. Bayrama tazelenerek girmek isteyenler için Güzellik Koçu Meltem Demir evde yapılabilecek tarifler verdi.

Bayrama tazelenerek girmek isteyenler için evde doğal maske tarifi

Güzel bir bakım ile cildin ölü deriden arındırılabildiğini belirten Meltem Demir, “Biraz zeytinyağı, biraz şeker ile fazla sürtmeden hafif masaj yaparak pırıl pırıl olunabilir. Yine jojoba yağıyla 5 dakika yapılabilecek masaj cildi toparlama konusunda çok iyidir” dedi. 

Haberin Devamı

Saçları parlatın 

Demir, saçların parlaklığı için ise “Saçlara geceden Hindistan cevizi yağı sürelim ve tüm gece saçımızda kalsın. Sabah kuru saça önce şampuan sürüp sonra ıslatıp tek sefer şampuanlama ile yıkayalım. Azıcık uçlarından alınca da pırıl pırıl şekilde bayrama hazırız” ifadelerini kullandı. 

Bayrama tazelenerek girmek isteyenler için evde doğal maske tarifi

Kuruyan cilde birebir 

Kuruyan ciltler için krem önerisinde bulunan Demir, "1 yemek kaşığı vazelin,1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 4-5 damla limon suyu karıştırıp cildinize sürebilirsiniz" diye konuştu. Serum tarifi de veren Demir şunları söyledi: 

"1 çorba kaşığı badem yağı ,1 çorba kaşığı avokado yağı, 30 damla kuşburnu çekirdeği yağı, isteğe bağlı olmak üzere 5 damla yılang yılang yağı ve 1 çorba kaşığı gülsuyu kullanılarak serum da yapılabilir. Ayrıca gözenek sıkılaştırıcı ve nemlendirici olması için de ayvayı rendeleyin suyunu alın üstüne 1 yumurta akı kırın."

 

Yazarlar