Bebek Bebeklerde ishal sorunu

Bebeklerde ishal sorunu

23.02.2011 - 13:51 | Son Güncellenme:

İshal bebeklerde çok sık rastlanan bir sorundur ve endişeye yol açar. Genellikle zararsız bir sorun olsa da bazen çok ciddi sıkıntılar da yaratabilir. İşte bebeklerde ishalin başlıca nedenleri:

Bebeklerde ishal sorunu

Bebeklerde ishal sorunu
Viral Enfeksiyon

Grip ve soğuk algınlığı gibi virüsler ishale neden olabilir. Viral enfeksiyonlar nedeniyle ortaya çıkan ishal karın ağrısı, kusma, ateş, ağrı ve acıya da yol açabilir. Virüsler herhangi bir tedavi ile vücuttan atılamaz. Ancak kuluçka dönemi süresince bebeği rahatlatıcı bir tedavi uygulanabilir.

Bakteriyel Enfeksiyon

Bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlar karın ağrısı ve ateşe de sebep olabilir. Salmonella, stafilokokus ve E. Coli bakterileri ishale neden olan bakterilerdendir. Bebeğinizde bunlara bağlı olarak kramp, ateş ve kanlı dışkı da görülebilir. Bebeğinizin kakasında kan olması çok daha ciddi bir sorunun göstergesidir ve acilen doktora başvurulması gerekir.

Aşırı meyve tüketimi

Aşırı miktarlarda meyve ve meyve suyu tüketimi de bebeklerde mide rahatsızlıklarına, şişkinliğe ve ishale neden olabilir. Bebeğinizi her şey kararınca olacak şekilde beslemeye özen gösterin.

Bebeğiniz için güvenilir mama seçimleri nelerdir?

Parazitler

Bağırsaklarda ve midede yaşayan bakteriler şişkinlik ve ishale neden olur. Bu parazitlerin başka bebeklerden geçmesi muhtemeldir ve oldukça bulaşıcıdır. Eğer bir parazit sorunu varsa mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Yazarlar