Sağlık Bebeklerde Kızamık Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Bebekler Kızamıktan Nasıl Korunur?

Bebeklerde Kızamık Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Bebekler Kızamıktan Nasıl Korunur?

07.09.2021 - 16:13 | Son Güncellenme:

Bebeklik döneminde görülen bazı hastalıklar bulunuyor. Bebeklerde kızamık çok görülen bir hastalıktır. Bebeklerde oluşan bu kızamık hastalığının belirtileri anne ve babalar tarafından merak ediliyor. Tedavisinin nasıl yapıldığı da araştırılan bir konu oluyor. Bebeklerde kızamık belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? Bebekler kızamıktan nasıl korunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bebeklerde Kızamık Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır Bebekler Kızamıktan Nasıl Korunur

Bebeklerde kızamık hastalığı görülen ve virüsten dolayı oluşan bir hastalıktır.

Haberin Devamı

Bebeklerde Kızamık Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kızamık hastalığı bebeklerde çok görülen bir hastalıktır. Kızamıklar genellikle virüsten dolayı meydana gelir. Döküntülü olarak görülen bu hastalık, zor bir sürecin yaşanmasına neden olur. Genellikle kış aylarının sonlarına doğru kızamık hastalığı daha çok görülüyor.

Bebeklere kızamık aşısı yapılmaması durumunda ortaya çıkabilen bir sağlık sorunudur. Özellikle kızamık geçirmeyen yetişkinlerde de görülebiliyor. Kızamık hastanın görülen bazı belirtileri bulunuyor. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir;

  • Kuru öksürük
  • Boğaz ağrıları
  • Yüksek ateş
  • Halsizlik
  • Burun akıntısı
  • Vücutta döküntüler
  • Ağızda beyaz lekeler

Bu belirtiler 2 ile 4 gün arasında sürdüğünde mutlaka muayene olmak gerekir. Bu süre zarfında vücutta bazı döküntüler gözlemlenir. Kızamık döküntüleri vücutta genellikle kırmızı renkte görülür. Kabaran bu lekeler bebekleri çok rahatsız eder ve kaşıntıya yol açar.

Haberin Devamı

Kızamık döküntüleri genellikle yüz ve baş bölgesinde görülüyor. Daha sonra tüm vücuda yayılabiliyor. Kızamık gösteren kişilerde mutlaka yüksek ateş görülüyor. Bu ateş seviyesi 40 ile 41 dereceye kadar çıkabiliyor. Vücutta görülen döküntüler yaklaşık 1 hafta boyunca devam ediyor. Özellikle soyulmalarla birlikte daha ileri bir seviyeye ulaşabiliyor.

Bebekler Kızamıktan Nasıl Korunur?

Bebeklerin kızamıktan korunması için bazı yollar bulunuyor. Bebeklik döneminde yapılacak olan kızamık aşılarıyla kızamık önlenebilir. Aşı yapılmayan kişilere kızamık hastalığı görülebiliyor.

Kızamığa neden olan bir başka neden de A vitamini eksikliğidir. Vücudun ihtiyaç duyduğu A vitamini, ihtiyaç duyulduğu miktarda alınmadığı zaman kızamık hastalığına yol açabiliyor. Bu nedenden dolayı bu durumlara dikkat edilmesiyle birlikte kızamık hastalıktan korunmak mümkündür. Özellikle aşı yapılması kızamık hastalığından koruyan bir önlemdir. A vitamini ve aşı konusuna dikkat edildiği sürece kızamık yaşanması pek mümkün değildir.

Yazarlar