Bebek Bebeklerin Doyduğu Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerin Doyduğu Nasıl Anlaşılır?

20.06.2021 - 04:16 | Son Güncellenme:

Yeni doğan bebeklerle ilgili anne ve babalar internet üzerinde pek çok farklı konuda araştırma yapabiliyor. Bebekleri için endişelenen aileler bilgi sahibi olmak istiyor. Özellikle bebeklerinin doyduğunun nasıl anlaşılacağı aile bireylerinin yaygın olarak araştırdığı konulardan biridir. Bebeklerin doyma durumlarının tespiti merak edilen bir bilgidir. Bebeklerin doyduğu nasıl anlaşılır? Bebeklerin doyma durumuyla ilgili tüm detayları derledik.

Bebeklerin Doyduğu Nasıl Anlaşılır


Bebeklerin doyduğunu anlamak için bazı yöntemler bulunuyor. Bebeklerin kilosu normal ve sağlıklı bir şekilde gelişmesine devam ediyorsa, beslenmede sorun yaşamadığını gösterir.

Bebeklerin Doyduğu Nasıl Anlaşılır?

Bebekler dünyaya geldikten sonra anne tarafından beslenir. Anneler bebeklerini emzirirken doyup doymadığını anlamının yollarını arıyor. Bebekler çok küçük oldukları ve konuşamadıkları için doyup doymadığını anlamak zor bir durum olabiliyor. Anneler bebeklerinin sağlıklı bir şekilde beslenmesi için, bebeklerinin karnını doyurmak istiyor.

Bebekler karnını doyurduktan sonra bazı hareketleriyle doyduğunu belli eder. Anneler bebeklerinin hareketlerinden doyup doymadığını anlayabilir. Özellikle emzirme aşamasında, bebek ısrarla emmek istemiyorsa doyduğu anlaşılmalıdır.

Karnı doyan bebekler emme işlemlerine devam etmez ve kafasını geri çevirir. Bebeklerin doyduğunu anlamını bir diğer yolu da, bebeklerin mutlu olmasıdır. Bebekler eğer karnını yeterli seviyede doyurduysa, mutlu olur. Bebekleri emziren anneler, bebeklerinin emme isteğini izlemesi gerekir. Bebekler meme emmek istemiyorsa, karnı doymuş demektir. Bebekler karnı doyduklarında huysuz değil, mutlu olurlar.

Anneler bebeklerinin mutlu görünümüne dikkat ederek, bebeklerinin karnını doyurduğunu anlayabilir. Bebeklerin bez değişim sayısı da, bebeklerin iyi beslenip beslenmediğini gösteren bir faktördür. Eğer gün içerisinde 6 ile 7 kez arası bez değişimi yapılıyorsa, bebeklerin sağlıklı olarak beslendiğini gösterir. Bebekler meme emmeyi reddediyorsa, zorlanmamalı ve bırakılmalıdır. Karnı doyan bebekler, memeyi emmeyi her zaman reddeder. Anneler bebeklerin emmeyi reddetme durumundan, doyduğunu anlayabilir.

 

Yazarlar