Çocuk Sağlığı Bebeklerinizi kazadan koruyun!

Bebeklerinizi kazadan koruyun!

17.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bebek ve çocuklar için yapılan acil çağrılar yüzde 79’una ev kazaları ve boğulmalar nedeniyle yapılıyor. Oysa zamanında ve doğru müdahale ile bu kazalardan doğabilecek riskleri en aza indirmek mümkün...

Bebeklerinizi kazadan koruyun
Çocuğun başına gelebilecek herhangi bir acil durum karşısında çoğu anne-baba ilk dakikaları panik halinde geçirir. Bunun tek bir nedeni vardır; bu gibi durumlarda ne yapılması gerektiğini bilmemek...

Medline ve Johanniter işbirliğinde kurulan Medline Johanniter Acil Yardım Akademisi ve E-bebek.com adlı internet sitesi işbirliği ile elektronik ortamda hazırlanan, interaktif yöntemle kolaylıkla öğrenilebilen ''Bebekte Güvenlik ve İlkyardım'' eğitim programı satışa sunuldu. . sitesi üzerinden ücretsiz üye olunarak satın alınabilen ve üç ay boyunca kullanılabilen programı edinen herkes, ''Bebekte Güvenlik ve İlkyardım'' eğitiminin yanı sıra içeriği Alman Johanniter kuruluşu tarafından hazırlanıp, Medline’ın 10 yılı aşkın tecrübesiyle ülkemiz koşullarına uyarlanarak basılmış ''Çocukta Güvenlik ve İlkyardım'' kitabının da ücretsiz sahibi oluyor.

Haberin Devamı
Ebeveynler için hem eğitici hem eğlenceli şekilde hazırlanan bilgilerin uzun zaman kalıcı olabilmesi amacıyla, bebeklik ve çocukluk dönemini kapsayacak şekilde sunulan ''Çocukta Güvenlik ve İlkyardım'' kitabı, bolca kullanılan renkli şekil ve resimlerle destekleniyor. İnteraktif ortamda alınan ''Bebekte Güvenlik ve İlkyardım'' eğitiminde ise bilgiler açık, anlaşılır ve keyifle izlenilebilecek şekilde getirilmiş.

Kaza geliyorum demez!

Ev kazaları ile ilgili acı ama gerçek istatistikler:

Türkiye’de trafik ve işyeri kazalarından korunmak için önlemler yasayla zorunlu tutulmuş ve kontrol mekanizması kurulmuştur. Ev kazalarına karşı böyle bir önlem anlınmamıştır.
En sık rastlanan ev kazaları; düşmeler, kesikler, yanıklar, zehirlenmeler ve elektrik çarpmaları olup, mutfak, banyo, merdiven, balkon ve odalar yani evin her yeri aynı ölçüde tehlikelidir.

Türkiye İstatistikler Kurumu’na (TUİK) göre 14 yaş grubu çocuk ölüm nedenleri arasında kazalar dördüncü sırada yer almaktadır.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre bebek ve çocuklar için yapılan acil çağrıların yüzde 79’u ev kazaları ve boğulmalardır. Son beş yılda 120 bin çocuk ev kazası sonucu hastaneye başvurmuş ve bunların iki bini hayatını kaybetmiştir.


UNICEF’in 2003 yılındaki araştırmasına göre 0-6 yaş grubu çocuklarda en sık rastlanan kaza tipi yüzde 63 ile düşmelerdir.


Yazarlar