Bebeklerle nasıl vakit geçirmeliyiz?

1-Bebeğinizle bol kelimeli, zengin cümleler kurarak konuşun.

Bu şekilde bebeğinizin dil gelişimine katkı sağlarsınız. Kelime dağarcığını arttırır, ileride de zengin kelime haznesine sahip olur.

2-Bebeğiniz ile “bebekçe” iletişime geçin
Bebeğinizle 4-5. aydan itibaren> 3-Bebeğinize kitap okuyun ve şarkı söyleyin.
Bebeğiniz için İş bankası yayınlarından, 1001çicek yayınevi, Mandolin yayınlarını , Redhouse tavsiye ederim.
Özellikle Altuğ'unun konuşmasında çok etkili olduğunu düşündüğüm Mandolin yayınevinden yayınlanan Koala'nın serisini tavsiye ederim. İş bankası yayınlarında olan Hareketli kitaplarda Altuğ’unun sevdikleri arasındaydı.
Ayrıca bebekken sayılar, hayvanlar, şekiller gibi kitaplarda çok eğlenceli olabilir. Örneğin biz hayvanlar kitabına bakarken oyuncak hayvanlarda almıştık. Kitapta resimleri gördüğü hayvanlarla oyuncakları eşleştirerek üç boyutlu halini de öğrenmiş olabiliyor. Bu süreçte eşleştirme kartları da işinize yarayacaktır. Yeni doğan minik bir bebekse özellikle Bebeğimin ilk kartları isimli pek çok marka da flash kartlara ulaşabilirsiniz. Edukids bunlardan biri. Büyüdükçe farklı görselleri olan flash kartları ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Yeni alışkanlıklar kazandırmak istediğinizde kitaplardan faydalanabilirsiniz. Tuvalet alışkanlığı, iştahsızlık gibi durumlarda faydalanabileceğiniz kitaplar var ve inanın okudukça bebeğiniz etkilenecektir. Ayrıca özellikle tuvalet alışkanlığı için Gün yayıncılığın flash katları var. Altuğ ile> Ayrıca bebeğinizin ayın uygun puzzlelarda hem ellerindeki minik kasların hem zekasının gelişimine çok faydası olacaktır.
Özellikle Kidsnook, Happynest, İyicüceler ve Tırtılkids gibi sadece bebek ve çocuk kitapları satan kitapevlerine bebeğinizle gidebilirsiniz. Hem kitap alır hem de çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz. Altuğ işe katıldığımız kitap okuma etkinliklerini çok severdik. Halen gitmeyi seviyoruz:))

Şarkılarla da çok güzel şeyler öğrenebiliyor. Bebeğiniz kucağınızdayken dans edebilir, birlikte şarkı söyleyebilirsiniz. Yavaş yavaş yürümeye başladığında da devam edersiniz. Youtube bebek şarkılarıyla dolu. Oradan sevdiklerinizden oluşan bir liste hazırlarsanız, arabanızda da çaldığınızda inanın bebeğiniz oto koltuğunda daha rahat oturacaktır.

4-Bebeğinize deneyim zenginliği sunun.
Bebeğinizin doğumdan itibaren beyninde kullanabileceğinden kat kat fazla sinir hücresi (nöron) ve sinaptik bağlantı mevcuttur. Bu nedenle bebekler yetişkinlerden çok daha hızlı kavrar ve öğrenirler. Bebeğiniz için yaşadığı her yeni deneyim yeni bir sinaptik bağlantı demektir. Örneğin, kaşık çekmecesinden iki kaşık alarak bu kaşıklar ile bir tahta veya çelik yüzeyde bebeğiniz için ritm tutmak> Bunu sağlamak için flash kartlardan faydalanabilirsiniz. Edukids kartlarını tavsiye ederim. Edukids dışında başka pek çok eğitici karttan faydalanabilirsiniz.
Özellikle bebekler için oyun halıları ve ev tipi ana kucağını tavsiye ederim. Oyun halısının farklı dokularına dokunarak bebeğinize çok güzel bir deneyim sağlayabilirsiniz.
Ayrıca minik bebeklerle birlikte katılabileceğiniz etkinlik merkezlerini tavsiye ederim. Bebeğinizin ne kadar çok uyaranla karşılaşması> Özellikle birlikte kurabiye yapmak, resim yapmak, oyun hamurlarıyla oynamak çok eğlenceli okurken bebeğinize de çok şey öğretecektir.

5-Evet, bebeklik döneminin öğrenme.

Eyleminde en can alıcı nokta tekrardır. Her yeni deneyim bir bağlantı demek olsa da, bu bağlantıların kalıcı olarak beyne işlenmesi, bilimsel anlatımla sinaptik bağlantıların budamayıp kalıcı olabilmeleri için bu deneyimlerin tekrarlanmaları şarttır. Sizde bebeğinizle yapacağınız oyunları tekrar tekrar oynayın. İnanın çok mutlu oluyorlar:)

6-Bebeğinizin hayal gücünüzü ateşleyin
Bu konuda ebeveynlere çok iş düşüyor, çünkü genellikle yetişkinler yoğun bir mantıksal beyin faaliyeti içinde bebeklerin doğuştan var olan hayal güçlerini geliştireceklerine,> Altuğ ile önce bir konu üzerinde sohbet ediyor ardında o konu ile ilgili ya resim yapıyorduk ya da legoları ile canlandırmalar yapıyorduk. Özellikle lego, ahşap bloklar gibi oyuncaklar çocukların hayal dünyasını çok faydalı. Altuğ çok konuşan, çok hayal kuran bir çocuk. Hayalleri üzerinden sohbet etmekten ve>