Cinsiyetsiz stil: Özgür sen!

Moda endüstrisi değişimlere ayak uydurmaya devam ederken cinsiyetsiz koleksiyonlar önem kazanmayı başardı. Cinsiyetsiz tasarımları aslında uzun zamandır görüyoruz. Ancak, daha yoğun ve kalıcı olarak moda dünyasında göreceğiz. Cinsiyetsiz stil son dönemlerde yeni nesil tarafından oldukça destek görüyor. Cinsiyet normlarının dışında giyinmek isteyen bireyler moda sektöründeki bu yeniliği takip ediyor. Billie Eilish, Cara Delevingne, Rihanna, Harry Styles, Jaden Smith, Kristen Stewart, K-Pop yıldızları ve daha birçok ismin öncülüğünü koruduğu cinsiyetsiz stillere mutlaka göz atmalısınız.

Haberin Devamı

Takım elbise giyen kadınlar, topuklu ayakkabı giyen ve oje süren erkekler kalıpları tamamen yıkıyor. Kalıplara maruz kalmadan giyinerek özgür hissetmek istiyorsanız cinsiyetsiz tasarımlara her yerden ulaşabilirsiniz. Bu sezon erkeklerin de uzun çizmeler giydiğini görüyoruz. Androjen deri tasarımlar, bomber ceket, bol kesim pantolonlar, oversize sweatshirtler, dantelli tişörtler, bel çantaları, loafer ayakkabı, kareli gömlek, unisex tulum, kruvaze tasarımlar, kargo pantolonlar cinsiyetsiz giyimde bu yıl iddiasını ortaya koydu.

Cinsiyetsiz stil: Özgür sen

Sınırlar ortadan kalkıyor

Herhangi cinsiyet kavramı öne çıkarılmadan oluşturulan stiller herkesin rahatlıkla giyebilmesine odaklanıyor. Son zamanlarda kadınlar için asker yeşili ceketler, erkekler için mor ya da pembe tonlarda tasarımlar karşımıza çıkıyordu. Hem tasarımlar hem de renkler arasında sınırlar ortadan kalktı. Kadın ve erkek arasında sınırlar olabildiğince belirsiz hale geliyor. Vücut hatlarının belirgin olduğu tasarımlar olsa da genellikle rahatlık ve konfor yeni tasarımlarda gözümüze çarpıyor. Alessandro Michele tasarımları yine oldukça ilgi çekenler arasında. Jaden Smith gibi etek tercih eden erkeklerin stillerine de göz atabilir, fikir edinebilirsiniz. Cinsiyet kalıplarının dışında saç ve aksesuar kullanımlarını görmeye başlamıştık. Gözlük, ayakkabı, bakım ürünleri gibi birçok kategoride de cinsiyet ayrımları sona geliyor. Özellikle yeni nesil tasarımcılar geleneksel bakış açılarından oldukça uzak çalışmalar yapıyor. Şimdilik popüler akımlar arasında görülse de kalıcı bir hal alacağı öngörülüyor. Pek çok ülkede ise cinsiyetsiz tasarımlar sokak modasına tamamen hakim olmayı başardı. Pandemi sonrasında da cinsiyetten bağımsız koleksiyonlar modanın geleceğinde önemli yer edinecek.

Haberin Devamı

Cinsiyetsiz stil: Özgür sen

Cinsiyet ayrımı olmayan kategoriler

Cinsiyetsiz moda gelecekte tarzınızı oluşturmanıza yardımcı olacak. Cinsiyetçi terminoloji önemini günden günde kaybediyor ve zamanla yok olacak. Ünlü markalar ve tasarımcılardan çeşitli kampanyalar görüyoruz. Cinsiyet konusunda sıkışmış hissedenler yeni alışveriş alışkanlıkları için ipucu veriyor. Karma defileler özellikle genç nesil tarafından büyük ilgi görüyor. Doğal ve esnek yapıda tasarımlar sunan cinsiyetsiz markalar sektörde yerini aldı. Dünyaca ünlü birçok marka ise kadın ve erkek gibi kategorileri mağazalarından kaldırdı. Reyonlarda ortak tüketim anlayışı ortaya çıkıyor. Feminen ve maskülen kıyafetler cinsiyete odaklı satılmamaya başladı. Tüketiciler cinsiyetsiz koleksiyonlara büyük ilgi gösteriyor. Özgür giyinme odaklı olanlar için birçok kültürden esinlenen tasarımlar satışa sunulmuş durumda. Bu sayede dilediğiniz kıyafeti rahatlıkla tercih edebileceksiniz.

Haberin Devamı