Sağlıklı Beslenme Besni Üzümü Nedir, Nerede Yetişir? Besni Üzümünün Faydaları Nelerdir?

Besni Üzümü Nedir, Nerede Yetişir? Besni Üzümünün Faydaları Nelerdir?

18.08.2021 - 14:59 | Son Güncellenme:

Ülkemizde en çok tüketilen meyvelerden birisi olan üzümün çeşitleri bulunmakta ve bunlar arasında besni üzümleri gelmektedir. Besni üzümünün sağlık için pek çok farklı faydası bulunmaktadır. Bu nedenle insan besni üzümü nedir, nerede yetişir? Besni üzümünün faydaları nelerdir? Gibi çeşitli sorulara yanıt aramaktadır. Besni üzümü hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Besni Üzümü Nedir, Nerede Yetişir Besni Üzümünün Faydaları Nelerdir

Besni üzümü ülkemizin Adıyaman ilinde yetişen bir üzümdür. Adıyaman ilinin Besni ilçesinde yetişmekte ve ismi de buradan almaktadır. Besni üzümü aynı zamanda Peygamber üzümü olarak da bilinen bir üzümdür.

Haberin Devamı

 Besni Üzümü Nedir, Nerede Yetişir?

 Dünya üzerinde yaklaşık 10 binden fazla üzüm çeşidi bulunmakta ve bunlar arasında Besni üzümü dikkat çekmektedir. Besni üzümü adını Adıyaman’ın ilçesi olan Besni ilçesinden almaktadır. Besni üzümünün halk arasında bilinen bir diğer adı ise Peygamber üzümüdür. Besni üzümünün içeriği anne sütüne benzemektedir. Besni üzümü iri ve uzun şekilli olan üzüm çeşididir. Sağlık açısından oldukça faydalı bir meyvedir. Besni üzümü ülkemizde genel olarak Güneydoğu bölgesinde yer alan Adıyaman Besni’de yetişmektedir.

 Besni Üzümünün Faydaları Nelerdir?

 Genel olarak kurutularak da tüketilebilen besni üzümünün sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Besni üzümünün faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

Haberin Devamı

 - Bağırsaklara iyi gelir.

 - Cildin güzelleşmesine yardımcı olur ve böbrek taşlarına iyi gelir.

 - Kilo verme konusunda yardımcıdır.

 - Kolesterol hastalıkları için şifa kaynağıdır.

 - Sinirlerin alınmasına yardımcı olur ve yorgunluğun giderilmesini sağlar.

Yazarlar