Püf Noktası Beyaz Leblebi Kaç Kalori? Beyaz Leblebinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Beyaz Leblebi Kaç Kalori? Beyaz Leblebinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

21.10.2021 - 15:16 | Son Güncellenme:

Beyaz leblebi günlük hayatta tükettiğimiz yiyeceklerden biridir. Beyaz leblebi birçok faydası ve lezzetiyle pek çok kişi tarafından kaç kaloriye sahip olduğu merak edilmektedir. Bunun yanı sıra besin değerleri de merak edilen konulardan biridir. Beyaz leblebi kaç kalori? Beyaz leblebinin protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Beyaz Leblebi Kaç Kalori Beyaz Leblebinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Beyaz leblebi, özellikle İç Anadolu bölgesinde üretilen Çorum'dan farklı surette beyaz nohuttan elde edilen bir besindir. Beyaz leblebisine halk arasında sakız leblebisi de denmektedir. Aynı zamanda zengin besin değerleriyle birçok faydası bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Beyaz Leblebi Kaç Kalori?

Beyaz leblebiden 100 gram tüketildiğinde vücuda 357 kalori alınmış olmaktadır. Bir avuç atıştırmalık şeklinde alındığında bu 20 grama tekabül eder ki o da 72 kalori yapmaktadır.

Çok fazla yenmesi durumunda vücuda fazla kalori gireceğinden günlük olarak bir avuç yenmesi kişi için kafi olacaktır. Çünkü gün içerisinde yenen bir avuç beyaz leblebi yüksek kaloriyi engellemekle birlikte kişiye önemli mineral ve vitamin desteği sağlayacaktır.

Beyaz Leblebinin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

Beyaz leblebinin 100 gram tüketildiği farz edilecek olursa vücuda alınan besin değerleri şu şekildedir:

357 kalori,

Lif 7,7 gram,

Karbonhidrat 58 gram,

Yağ 5 gram,

Protein 19,9 gram,

Haberin Devamı

Bunlardan başka olarak A ve C vitamini

Potasyum

Demir

Kalsiyum 

Bunlardan vitamin ve mineraller diğer besin değerlerine nazaran daha düşük olsa da özellikle lif oranının yüksek olmasının sayesinde bağırsakları çalıştırma noktasında birçok faydası vardır.

 

Yazarlar