Sibel Koçarslan Sibel'in Sofra Keyfi Tüm Yazıları

Beyaz peynirli milföy böreği

Börek çeşitleri içinde kolaylık ve lezzet deyince akla ilk milföy böreği gelir çünkü hazır satılan milföy hamurları hanımlar için mutfakta tam bir kurtarıcıdır. Milföy hamurlarının içine ne koyarsanız koyun ama üzerlerine yumurta sarısı sürüp, bolca çörek otu ve susam serperek hamurları iyice kızartırsanız lezzetine doyum olmaz.

Milföy hamurlarlarının lezzetine daha çok varabilmek için börekler fırından çıkınca biraz buharının çıkmasını bekleyip ılık ılık servis yapmalıdır.

Malzemeler:

1 paket milföy hamuru

Beyaz peynir

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

1 yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay tabağı susam ve çörek otu

Yapılışı:

Buzdolabından çıkan milföy hamurları yumuşayıncaya kadar dışarıda bekletilir ve köşelerine bir miktar ezilmiş peynirle beraber ince kıyılmış maydanoz konularak üçgen biçiminde kapatılır.

1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırılarak bir fırça ile milföy hamurlarının üzerlerine sürülür. Yumurta sarılarının üzerlerine de bol miktarda çörek otu ve susam serpilerek üzerleri iyice kızarıncaya kadar 200-220 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun.