PembeNar Beyran Çorbasının Faydaları Nelerdir? Beyran Çorbası Nelere İyi Gelir?

Beyran Çorbasının Faydaları Nelerdir? Beyran Çorbası Nelere İyi Gelir?

14.12.2020 - 16:21 | Son Güncellenme:

Beyran çorbası son günlerde adını sıkça duyuran yöresel lezzetlerdendir. Sizde beyran çorbasının faydalarını öğrendiğinizde sıkça tüketmek isteyeceğiniz yöresel lezzete sofralarınızda yer verebilirsiniz. Sizin için beyran çorbasının faydaları nelerdir? Beyran çorbası nelere iyi gelir konusunu detayları ile derledik.

Beyran Çorbasının Faydaları Nelerdir Beyran Çorbası Nelere İyi Gelir

Beyran Farsça bir kelime olup aş anlamındadır. Gaziantep'e has yöresel lezzetli ve şifalı bir çorba olarak bilinmektedir.

Beyran Çorbası Nedir?

Ortalama olarak 500 yıllık bir geçmişi olduğu bilinen beyran çorbası Gaziantep'in meşhur yemekleri arasındadır. O kadar meşhurdur ki sadece sabah beyran çorbası içmek için Antep'e gelenler olduğu bilinmektedir. Diğer çorbalardan farklı olarak uzun bir hazırlama süresi olan beyran çorbasının malzemeleri her biri ayrı bir hazırlık gerektirir.

En belirgin hissedilen tat kuzu eti, sarımsak ve Antep'e özgü biberidir. Lezzetine doyulmayan beyran çorbası Antep'te en çok sabahları tüketilmektedir. Sabahın erken saatlerinden itibaren çorbacılarda beyran çorbasını kolaylıkla bulabilirsiniz. Günün her öğününde tüketilebilen şifalı ve leziz bir çorbadır. Hatta bazı Antepliler beyrana çorba demenin bir haksızlık olduğunu düşünmektedir. Oldukça lezzetli olan çorba ayrıca bir şifa kaynağıdır.

Beyran Çorbasının Faydaları Nelerdir?

Son günlerde şifa kaynağı olarak bahsedilen beyran çorbasının faydalarını merak edenler için kısaca derledik.

Haberin Devamı

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için iyi bir besin kaynağıdır.

Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Solunum yolu hastalıklarında iyileşmeyi hızlandırır.

İyileşme döneminde hastaların daha hızlı toparlanmasına yardımcı olur.

Eklem ağrılarından kurtulmaya yardımcıdır.

Doğal bir antibiyotik olarak tüketilebilir.

Metabolizma hızını yükselterek, kilo vermeye yardımcıdır.

Uzun süre tok tutma özelliği ile zayıflamayı kolaylaştırır.

Kalp hastalıklarına iyi gelmektedir.

Damar sağlığı açısından faydalıdır.

Beyran Çorbası Nelere İyi Gelir?

Osmanlı'dan günümüze kadar uzun bir geçmişe sahip olan beyran çorbası oldukça da şifalıdır. Bağışıklığın güçlendirdiği bilinen çorba bu sayede özellikle kış günlerinde grip ve soğuk algınlığına karşı direnç kazanmayı sağlamaktadır. Ayrıca üst solunum yolu hastalıklarında ise hızla iyileşmeye yardımcıdır. Bol sarımsak kullanılan çorba ayrıca doğal bir antibiyotik olarak tüketilmesi faydalıdır. Metabolizmayı hızlandırarak uzun süre tokluk hissi veren çorba kilo vermek isteyenler için ideal bir seçenektir.

 

 

Yazarlar