Püf Noktası Biotin (H Vitamini) Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? H Vitamini İçeren Besinler...

Biotin (H Vitamini) Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur? H Vitamini İçeren Besinler...

27.10.2021 - 15:05 | Son Güncellenme:

Vücutta bulunan pek çok vitamin ve mineralin kendine has görevleri olmaktadır. Vitaminler insanları pek çok hastalıktan korumakla birlikte sağlıklı bir şekilde yaşamalarına da olanak sağlamaktadır. Biotin (H vitamini) de birden fazla işleve sahip olan bir vitamin olarak bu bağlamda ele alınması gerekmektedir. Peki, Biotin (H vitamini) nelerde var, hangi besinlerde bulunur? H vitamini içeren besinler neler olmaktadır? İşte, Biotin vitamini hakkında merak edilen hususlar.

Biotin (H Vitamini) Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur H Vitamini İçeren Besinler...

Biotin vitamini de diğer B grubu vitaminleri gibi enzim bileşeninden meydana gelmektedir. Biotin vitamini özellikle saç, tırnak ve cilt için önemli bir vitamin olarak belirtilmektedir.

Haberin Devamı

Biotin (H vitamini) Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur?

Biotin vitamini, sindirim ve sinir sisteminden kan hücrelerinin yenilenmesine kolesterol seviyesinin dengede kalmasına kalp ve damar sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlayan bir vitamin çeşidi olmaktadır. Bu vitamin vücutta depolanamadığı için besinler yoluyla alınmasını gerekmektedir. İçerisinde biotin vitaminin bulunduğu besinleri şu şekilde ifade etmek mümkün olmaktadır: yumurta sarısı, baklagiller, yer fıstığı, maya, yulaf gevreği, buğday, fındık, fıstık ve ıspanak gibi besin maddelerinde yer almaktadır. Beyaz ve kırmızı etten de bu vitamini sağlıklı bir şekilde almak mümkün olmaktadır.

H Vitamini İçeren Besinler

H vitamini en çok yeşil yapraklı sebzeler olmak üzere ıspanak, semizotu, brokoli, maydanoz ve marulda bol miktarda yer almaktadır. Ayrıca bu vitamin karnabahar, muz, avokado, tatlı patates, mantar, soya fasulyesi, barbunya, bakla, kırmızı mercimek, kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek ve daha pek çok bakliyat ve tahılda yer almaktadır. Bu vitamini içeren sebze ve meyveler su içerisinde uzun süre pişirilmemesi gerekmektedir. Aksi taktirde besleyici özelliklerini kaybetmektedirler. Çünkü bu vitamin diğer vitaminlerde olduğu gibi ısıya, oksijene ve ışığa karşı hassas özelliğe sahip olmaktadırlar.

Yazarlar