Bir estetik cerrahtan hiçbir zaman duyamayacağınız itiraflar

1999 senesinden beri tabiri caizse deli gibi çalışıyorum. Zorlu Teras Evlerde açtığım yeni DoctorB Clinic’i de sayarsak toplam 4 ilde, 8 farklı şubede sizlere hizmet veriyoruz. Çok yakın zamanda yurtdışı şubelerimiz de eklenecek. 200 kişiye yakın iş arkadaşımla birlikte hemen her gün “daha fazla ne yapabiliriz?” diye düşünen profesyonel insanlarız biz. Bu sözlerimi lütfen böbürlenme olarak algılamayın ama inanın bu istihdamı sağlıyor olmaktan son derece mutluyum ve ülkemi çok seven bir vatandaşım sadece… Şimdi gelelim bir estetik cerrahtan duyamayacağınız itiraflara…

Haberin Devamı

Yatlarım, katlarım yok benim

Evet hala kirada oturuyorum. Ama yatırımlarımın hepsi, ARGE üzerine… “Bilmem nerede yeni bir cihaz çıkmış, hemen deneyelim, güzelse, faydalıysa, hemen biz alalım. Şu tekniğimi biraz daha geliştireyim. Bu gece uyumasam da olur, bir koşu Kore’ye gidip daha gelişmiş bir aparat varmış, onu inceleyim de geleyim” gibi heveslerim var benim. Bir tekniği geliştirmekten daha fazla haz duyduğum herhangi bir şey yok hayatımda, bu sebeple, yatlarım, katlarım yok benim.

Plastik cerrahi yerine estetik cerrahiyi seçtim çünkü…

Çünkü ben estetik olanı seviyorum. Ruhum böyle… Sonbaharı değil, ilkbaharı tercih ediyorum. Serini değil, ılığı ama en temelinde ben insanı seviyorum. İnsanı yaralanmış, berelenmiş, herhangi bir uzvunu kaybetmiş olarak değil, ona özgüven verecek, ufak dokunuşlarla kendini güzel hissettirecek tasarım yapmayı seviyorum. Plastik cerrahlar tamirat yapıyor, dedim ya ben tasarım yapmayı seviyorum.

Doğru son zamanlarda kendime dikkat etmiyorum

Bir diş hekimine gittiğinizde ilk dikkat ettiğiniz şey doktorunuzun dişleri olur ya da bir kıyafet yaptırmak için terzideyken, ilk olarak kılık kıyafetine bakarsınız. Doğal olarak biz estetik cerrahların da, biraz daha fazla estetik durmamız gerekiyor. Yüzüme çok dikkat ediyorum, her tülü bakımım tamam ama bu sene biraz kilo olayı zorluyor beni. Çok seyahat ve düzensiz yeme, birkaç kilo almamı sağladı ama yakın zamanda üstesinden geleceğim inşallah

Haberin Devamı

Estetik cerrahlar sadece burun, göğüs, liposuction yapmazlar

Evet herkeste böyle bir inanış var. Sanılanın aksine bizler sadece bunları yapmıyoruz. En fazla talep edilen uygulamalar evet bu az evvel saydıklarım olabilir ama söz gelimi ben en fazla Örümcek Ağı estetiği, yağ transferi, Genital Güzelleştirme, Popo şekillendirme, bacak estetiği gibi özellikle kök hücrenin önem kazandığı total yüz gençleştirme gibi uygulamaları çok çok daha fazla yapıyorum ve tabii kendi geliştirdiğim teknikleri…

Her estetik cerrahın eli başkadır

Bakın bunu her annenin yemeğinin lezzetinin başka olmasına benzetebiliriz. Bu sebeple yüzünüze, bedeninize, her ne yaptırmak istiyorsanız, öncelikle cerrahınızı iyi seçmelisiniz. Sanatsal bakış açısı olan ve bütüne odaklanan bir cerrah sizi mutlu edecektir.

Bana gelen hastalarımın en fazla %30’unu ameliyat ederim

Çünkü geriye kalan %70’i kesinlikle benden olmayacak bir şey ister. Bir hayal dünyasıdır yaşadığı ve ben o hayal balonunu patlattığım, karşı çıktığım, olmaz bu sana olmaz dediğim, o zaman da ise en nefret edilen kişi olduğum doğrudur. Sağlığınıza zarar verecek operasyonları kesinlikle yapmam ve mevcut psikolojik durumunuz bozuksa yine yapmam zira estetik cerrahi sizin moralinizi, psikolojik sorunlarınızı ya da eşinizle yaşadığınız problemleri düzeltmez.

Haberin Devamı

Estetik cerrahi sadece zengin ve ünlüler için değil, herkes içindir

Hepimiz insanız, hepimiz sosyal bir toplumun parçasıyız, eşitiz, hürüz çok şükür. Sadece bir kesime aitmiş gibi duran estetik cerrahi operasyonları, artık eskilerden kalan bir tabu oldu. Kadınlarımız ve erkelerimiz artık bedenlerine ve yüzlerine son derece saygılı ve yaşadıkları herhangi bir estetik problemde bizlerden yardım alıyorlar. Bir de bundan 20 hatta 10 sene öncesinin teknolojisiyle kıyaslanmaz ve ileri bir gelişmişlik gösterdi estetik cerrahi. Daha az komplikasyon, çok çok daha iyi ve doğal sonuçlar alıyoruz.

Estetik cerrahi pahalıdır

Evet pahalıdır -gerçi kime göre pahalı tartışılır-zira iyi bir cerrah, her zaman pahalıdır çünkü emeğin, bilginin, size sunduğu hizmetin ve faydanın, sanatsal bakış açısının paha biçilmez olduğunu unutmayınız. Bu sebeple ucuzu değil, size en iyisini verecek olan cerraha kendinizi emanet etmelisiniz, bütçenizi ayarlayınız, para biriktiriniz.

Yağ aldırma sizi zayıflatmaz

Çoğunlukla yağ aldırmak isteyen hastalarıma, bu uygulamanın onu zayıflatmayacağını, sadece bölgesel bir incelme ve kontür sağlayacağını anlatıyoruz. Çünkü liposuction bir zayıflama aracı değildir. Lütfen yediğinize içtiğine ve tabii ki sporunuza önem veriniz.

Özellikle çocuklara kepçe kulak operasyonu yapınca duygusallaşıyorum

Kepçe kulakları olan çocukları basitçe, bir ip yardımıyla, bu sorunundan kurtarmak ve yıllarca arkadaşları tarafından alay edilen bu olayın düzeltilmesi sonrası bana sarılması, gerçekten dünyada sayılı insanın yaşayabileceği bir mutluluk. Kim ağlamaz, kim duygusallaşmaz ki…

Çok şükrederiz

Şükrederiz çünkü Allah tarafından bize bahşedilen bu yetenek, sonuçların tamamına yakınının gülen ve mutlu yüzleri beraberinde getirmesi demek. El emeği, sanat, ruh, inanç, hastanın hayatı, hastanın güveni, hastanın koşulsuz teslimiyeti…. Binlerce şükür ki bu meslekteyim ve sizlerleyim.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com