Yılbaşı Birbirinden lezzetli mezeler!

Birbirinden lezzetli mezeler!

12.12.2011 - 00:17 | Son Güncellenme:

Yılbaşı sofralarınızı değişik lezzetlerdeki mezelerle donatabilirsiniz. İşte kolay meze tarifleri!

Birbirinden lezzetli mezeler

Birbirinden lezzetli mezeler
Patlıcan ezme

Haberin Devamı

Dilediğiniz kadar patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyun. İçini bir kaşık ile sıyırarak ayrı bir tabağa alın. Minik minik doğradığınız sarımsakları zeytinyağı, limon suyu,tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra üzerine yoğurt ekleyin. Tüm bu karışımı patlıcanlar ile iyice karıştırarak servis edin. Üzerine acı biber veya nane gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.

Kırmızı biberli haydari

Bir adet kırmızı biberi sıvı yağda kızartın ve kabuklarını soyarak ince ince kıyın. Daha sonra 1 çorba kaşığı terayağının içinde soteleyin. 2 diş sarımsağı rendeleyin ve 3 su bardağı yoğurt ile karıştırın. Bu karışıma kırmızı biberleri ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Üzerine 1 kaşık tereyağı eriterek gezidirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şakşuka

4 orta boy patlıcanı çizgili şekilde soyun ve küp küp doğrayarak tuzlu suda bir süre bekletin.

4 orta boy domatesin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ve tavaya koyun. Üzerine zeytinyağı,tuz ve şeker ilave edip suyunu çekene kadar karıştırın. Ayrı bir tavada patlıcanları nar gibi kızarana kadar çevirin. Patlıcanların yağını süzün ve üzerine domates sosunu gezdirin. dilediğiniz baharatlardan ekleyebilirsiniz.

Arnavut ciğeri

Dilediğiniz ölçüde kuzu ciğerinin zarlarını soyduktan sonra küp küp doğrayın ve dinlenmeye bırakın. Ardındna pul biber ile yoğurun ve un ile iyice karıştırın. Tavada kızartırken bir yandan da soğan ve maydanoz kıyın. Birlikte servis yapınız.

Barbunya pilaki

Barbunya gibi baklagiller sınıfına ait besinlerin iyice pişmesi ve rahatsızlık vermemesi için bir gece önceden suya konarak bekletilmesi gerekmektedir. Beklettiğiniz suyu süzün ve barbunyaları iyice yıkayın. Soğan doğrayın ve pembeleşinceye kadar pişirin. İçine küp şekilde doğranmış havuç ve patates eğleyin. Barbunyaları bir tutam şeker ile karıştırıp düdüklü tencerede 35 dakika süreyle pişirin. en son üzerine taze kıyılmış bol maydanoz ekleyin.

Yazarlar