Alternatif Tıp Biri tatlı, biri acı! Baş ağrısına adeta savaş açıyorlar... Tam bir doğal ağrı kesici

Biri tatlı, biri acı! Baş ağrısına adeta savaş açıyorlar... Tam bir doğal ağrı kesici

31.07.2023 - 15:35 | Son Güncellenme:

Baş ağrısı çekmek, herkes için oldukça zor bir durumdur. Aniden gelebildiği gibi yavaş sinyallerle de gelebilmektedir. Başı ağrıyanlar için hemen doktora gitmek yerine doğal kaynaklarla çözüm üretebilmek te mümkündür. Besin öğelerinin içeriği ve ağrı kesici özellikleri bulunmaktadır. Biri tatlı, biri acı! Baş ağrısına savaş açan birbirinden etkili besinler hakkında merak edilen tüm detaylar.

Biri tatlı, biri acı Baş ağrısına adeta savaş açıyorlar... Tam bir doğal ağrı kesici

Biri tatlı, biri acı! Baş ağrısına iyi gelen besinler, acı biber ve muzdur. Acı biber, migren nedeni olduğu bilinen nörotransmitteri engellemektedir. Acı biber, beyinde trigeminal sinirini uyuşturarak ağrıyı baskılamaktadır.

Haberin Devamı

 Biri Tatlı, Biri Acı! Baş Ağrısına Savaş Açan Birbirinden Etkili Besinler

Baş ağrısına herkes hayatında az ya da çok belirli dönemlerde maruz kalmaktadır. Hayat şartlarının zorluğu, bedensel yorgunluk ve strese bağlı gelişebilen baş ağrısı için doktora gidinceye kadar besinlerden destek alabilmektedir.

Baş ağrısını geçirebildiği bilinen besin maddeleri arasında biri acı biri de tatlı 2 öneri verilebilmektedir. Bunlar, acı biber ve muz olarak bilinmektedir. Potasyum ve Magnezyum zengini muz aynı zamanda vitaminlerden de zengindir. Acı biber ise, ağrı kesici etkiye sahiptir.

Muzun özellikleri

Biri tatlı, biri acı Baş ağrısına adeta savaş açıyorlar... Tam bir doğal ağrı kesici

Muz, tatlı bir meyve olup içeriğinde, magnezyum- potasyum, karbonhidrat ve B vitaminleri bulunmaktadır. Zengin içerikli bir besin olan muz baş ağrısına iyi gelmektedir. Dehidrasyona bağlı baş ağrılarında su içeriği yüksek besinler iyi gelmektedir. Muz baş ağarışını baskılama gücüne sahip bir meyvedir.

Haberin Devamı

Dehidrasyon, alınması gereken miktardan az su tüketilmesi ya da fazla su tüketimi sonucu gelişen şiddetli ağrıdır. Bu durumda muz dengeleyici unsur olarak tüketilerek, içerdiği B vitaminleri, kompleks karbonhidratlar sayesinde ağrı kesici etki yaratmaktadır.

% 65 Oranında sudan ibaret insan vücudu, eksik ya da fazla sıvı alımıyla denge kaybına uğramaktadır. Her insan günde 2,5 ile 3 litre kadar su kaybetmektedir. Bu kayıptan olumsuz etkilenmemek için vücut sıvı dengesini korunması gerekmektedir.

Muzun Faydaları

Dünyanın pek çok bölgesinde yetiştirilen muz, Tropikal meyvedir. Tok tutma özelliği ve yüksek şeker oranıyla tatlı ihtiyacını da gidermektedir. Muzun faydaları arasında;

Tansiyonu dengelemesi,

Kansere karşı koruyucu etkisi,

Sindirim sistemine destek olması,

Yüksek lif oranıyla kan şekerini dengeleme özelliğiyle diyabetlilere önerilmektedir.

Hafıza güçlendirerek, zihinsel faaliyetlerde destek sağlamaktadır.

En büyük kaynakları olan B6 vitamini ve C vitamini kaynağı olması,

Yüksek enerji vererek bağışıklığı güçlendirme etkisi bulunmaktadır.

Muz, muhteşem bir karaciğer koruyucudur. B 6 vitamini yönünden oldukça zengin olan muz, sinir sistemi üzerinde olumlu etkiye sahiptir. C vitamin deposu olarak da doku ve hücreleri korumaktadır.

Haberin Devamı

Muz, yüksek besin değeri, kolay yenebilme özelliğiyle her yaştan insan için çok faydalı bir besin öğesidir. Potasyum, magnezyum, lif ve vitaminlerden çok zengin olan bir meyvedir. Elli türü olduğu bilinen muz, çiğ tüketilmektedir.

Acı Biber

Biri tatlı, biri acı Baş ağrısına adeta savaş açıyorlar... Tam bir doğal ağrı kesici

Acı biber, Anadolu topraklarının ürettiği en kıymetli sağlık ve şifa deposudur. İçeriğinde yüksek A-B-C ve E vitaminleri bulunmaktadır. Sinüs tıkanıklığına karşı kullanılarak kısa sürede açmaktadır. Baş ağrısı çekenler için ise acı biber, beyinde bulunan trigeminal sinirini uyuşturarak migren ağrısını engelleyebilmektedir. Kapsaisin içeriği sayesinde acı biber, ağrı baskılama özelliği taşımaktadır.

Acı Biberin Faydaları

Acı biber tüm dünyada, doğrudan ya da dolaylı olarak kullanılan bir besin maddesidir. Türkiye acı biber yetiştiriciliği bakımından öncü durumdadır. Dozunda acının sağlıkta olumlu katkıları çok fazladır. İçeriğinde E, A, B ve C vitaminleri bulunan acı biber, Antioksidan deposudur. Türk mutfağının baş tacı olarak bilinen acı biber baş ağrısına da iyi gelmektedir.

Yazarlar