Klasik müzik dinlemek için illa üstü kapalı bir salon, mümkün mertebe şık bir giyim gibi kavramların bir araya gelmesi gerektiğini düşünenlerden misiniz? Berlin Filarmoni ve Viyana Filarmoni’nin klasikleşmiş yılbaşı konserlerinin yanı sıra İstanbul’a gelen orkestraların konserleri de hep bu minvalde gerçekleşiyor zaten.

Fakat bu müziğin anavatanını olan Avrupa ülkelerine baktığımızda durumun pek de öyle olmadığını görebiliyoruz. Yaz aylarında olabildiğince açıkhava mekanlarında özellikle de şehir meydanlarında bu tip organizasyonlara rastlamak mümkün.

Haberin Devamı

Bu sene 45.si düzenlenecek olan İstanbul Müzik Festivali kapsamında birkaç açıkhava konser etkinliği mevcut. Bunları günleri yaklaştıkça yazmaya çalışacağım. Ama yazının konusunu ve amacını teşkil eden İstanbul dışında bir klasik müzik festivali daha var ki “keşke orada olabilsem” denecek türden. Bu sene küçük bir isim değişikliğiyle adı “Bodrum Müzik Festivali” olan etkinlikten bahsediyorum. 2005 yılından bu yana D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivali ismiyle düzenlenen etkinlik bu sene ismini değiştirerek ve listesine harikulade konserler ekleyerek büyüyor.

12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bodrum Müzik Festivali, Bodrum’un birçok mekânında müzikseverlere güzel müzik vaat ediyor. Sabah, günbatımı ve akşam olmak üzere günün üç farklı zaman diliminde düzenlenecek etkinliklerle müziğin ve doğanın birlikte yaratacağı havaya tanıklık etmek mümkün olacak. Geçtiğimiz yıllarda da festival mekânı olarak kullanılan D-Marin Turgutreis Marina, Bodrum Kalesi, Gümüşlük Akademi ve Şevket Sabancı Parkı’nın yanı sıra Midtown Açıkhava Sineması, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ndeki şövalye odası ve kuleler, Yalıkavak Marina ve Bodrum Mozole Anıt Müzesi gibi yerler festivale ev sahipliği yapacak. Gelelim festivalin katılımcılarına…

Bodrum Müzik Festivali kapsamında izleyicilerle buluşacak müzisyenlere bakınca heyecanlanmamak mümkün değil. Emma Shapplin, Leticia Moreno, Fazıl Say, Alice Sara Ott, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Kerem Görsev & Karşıyaka Oda Orkestarası, İstanbul Barok Orkestrası, Leszek Mozdzer ve daha fazlası gibi isim ve orkestralar Bodrum Müzik Festivali’nde izleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı