Sağlık Bonding Nedir, Ne Amaçla Kullanılır? Bonding Nasıl Yapılır?

Bonding Nedir, Ne Amaçla Kullanılır? Bonding Nasıl Yapılır?

12.07.2022 - 17:27 | Son Güncellenme:

Sağlıklı ve bakımlı dişlere sahip olmak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususların başında, dişlerin sağlığını ve rengini değiştirecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gelmektedir. Dişlerinin görünümünü değiştirerek estetik bir görüntüye sahip olmak isteyenler bonding uygulaması yaptırmayı tercih etmektedirler. Peki, Bonding nedir, ne amaçla kullanılır? Bonding nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Bonding Nedir, Ne Amaçla Kullanılır Bonding Nasıl Yapılır

Bonding uygulaması, dişlerinde birtakım sorunlar bulunan kişilere diş hekimleri tarafından uygulanan bir hizmet olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

Bonding Nedir, Ne Amaçla Kullanılır?

Bonding, düzgün bir görünüme ve sağlıklı dişlere sahip olmak isteyenlere yapılan uygulamalardan biridir.  Bonding kelime anlamı olarak yapıştırma anlamına gelmektedir. Diş yapısının çentikli olması yada çürük ve kırık dişlerin bulunması durumunda bu uygulama tercih edilmektedir. Bu uygulama sonucu dişlerdeki bozukluklar giderilerek hastanın daha sağlıklı bir görünüme kavuşması sağlanmaktadır. Kısa bir süre içinde sonlanan bu uygulama ile diş aralarındaki boşluklar ve çürüklerin giderilmesi sağlanmaktadır.

 Bonding Nasıl Yapılır?

Bonding yapmak için ilk adım dişlerin temizlenmesi olmaktadır. Daha sonra dişte yer alan çürükler giderilmektedir. Bonding adı verilen tutturucu özelliği fazla olan madde ile dişte bulunan kusurları kapatmak için diş renginde olan dolgu malzemesinin dişe yapıştırılması için diş yüzeyinin pürüzlü olması önemli olmaktadır. Boding materyalinin sağlamlığını arttırmak için uygulanacağı yüzeyin kuru olması gerekmektedir. Boding materyali uygulandıktan sonra ışık ile sertleşmesi sağlanarak estetik bir görünüm elde edilmektedir.

Yazarlar