Sağlık Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu Belirtileri Nelerdir? Borderline Nasıl Bir Hastalıktır?

Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu Belirtileri Nelerdir? Borderline Nasıl Bir Hastalıktır?

10.03.2021 - 12:20 | Son Güncellenme:

Borderline nedir? Borderline ne çeşit bir hastalıktır? Borderline kişilik bozukluğu mudur? Borderliner kimlerde görülmektedir? Borderline nasıl anlaşılır? Borderline kişilik bozukluğu neden olur? Borderline kişilik bozukluğu ne tür problemlere sebep olur? Borderline kişilik bozukluğu tedavi edilebilir mi? Borderline kişilik bozukluğu nasıl tedavi edilir? Borderline kişilik bozukluğu hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu Belirtileri Nelerdir Borderline Nasıl Bir Hastalıktır

 Borderline kişilik bozukluğu mental bir rahatsızlıktır. Kişinin kendisi ve diğer kişiler hakkındaki düşünme şekli sosyal hayatını rahatsız edici şekilde etkiler. Borderline kişilik bozukluğu davranış ve duyguları yönetememeye sebep olur. Bu hastalığa sahip kişinin insan ilişkileri tutarsız olur.

Haberin Devamı

 Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

 Borderline kişilik bozukluğunun en yaygın belirtisi kişideki ani ruh hali değişimleridir. Kişi çok fazla derin düşüncelere dalarak hayattaki konumunu sorgular. Kim olduğunu, bu hayattaki amacını ve hangi rollere sahip olduğunu sorgular. Bu sürekli ve hızlı bir şekilde gerçekleşen düşünme biçimi kişinin hayattaki ilgi alanlarını değiştirmeye başlar.

 Borderline kişilik bozukluğuna sahip kişiler olayları keskin bir biçimde değerlendirirler. Olaylar ya çok iyidir ya da çok kötü. Çevresindeki insanlar hakkında ya olumlu düşünür ya da olumsuz ve kişilere karı tutumu çabuk değişir. Çevresindeki kişiler tarafından tutarsız olarak görülürler. Ayrıca insan ilişkilerinde hem iyi hem de kötü anlamda hissettikleri duyguları çok yoğun bir şekilde yaşarlar.

Haberin Devamı

 Borderline Nasıl Bir Hastalıktır?

 Bu hastalığa sahip kişiler bu ruhsal problem nedeniyle günlük hayatlarında ve sosyal çevrelerinde ciddi anlamda sıkıntı yaşayabilmektedirler. Hastalığını fark etmeyen, uygun tanı koyulmayan kişiler veya tedavi sürecine girmeyen kişiler hayatlarında olumsuzluklar yaşamaktadırlar.

 Bordeline hastalığı bulunan kişilerde; çok fazla iş veya okul değiştirme, okulu yarım bırakma, evliliği sürdürmede güçlük, arkada ilişkilerinde anlaşmazlık, toplum içinde olumsuz davranışlar sebebi ile dışlanma, kendi bedenine zarar verme, trafikte öfke, madde bağımlılığı, şiddet içerikli söz ve davranışlarda bulunma gibi davranışlar görülmektedir.

 Borderline kişilik bozukluğu yukarıda da saydığımız gibi kişinin hayatının her alanında olumsuzluklara sebep olmaktadır. Kişi hayatına daha sağlıklı ve normal bir şekilde devam edebilmek için muhakkak tedavi olmalıdır. Borderline kişilik bozukluğuna bulunan kişiler en yakın sağlık kuruluşundan destek alabilirler.

Yazarlar