Yaşam Böyle ölüm ilanı görülmedi! 'Annemsiz dünya daha güzel olacak'

Böyle ölüm ilanı görülmedi! 'Annemsiz dünya daha güzel olacak'

24.12.2023 - 07:08 | Son Güncellenme:

Hayatını kaybedenlerin arkasından kötü konuşulmaması gerektiği düşünülse de aksi olan olaylar yaşanabiliyor. Bunlardan en ilginci, geçen hafta ABD’nin Michigan eyaletinde yaşandı. Annesi için bir gazetede ve gazetenin internet sitesinde ölüm ilanı veren genç kadının yazdıklarını görenler neye uğradığını şaşırdı.

Böyle ölüm ilanı görülmedi Annemsiz dünya daha güzel olacak

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr -  ABD'nin Michigan eyaletinde yaşayan Gayle Harvey Heckman, 12 Aralık’ta hayatını kaybeden annesi Linda Lernal Harvey Cullum Smith Stull'un ölümü üzerine Willcox Gazetesi'nde ölüm ilanı yayınladı. Heckman’ın verdiği ölüm ilanı, içinde barındırdığı detaylar sebebiyle görenleri adeta şaşkına çevirdi. Ölüm ilanının iyi bir değerlendirmeden geçmeden yayına alındığını açıklayan gazete, ilanı kaldırıp okuyucularından özür dilerken, Heckman ise ilanın yayından kaldırılması kararına sert tepki göstererek gazeteyi 'çocuk istismarcılarını koruma'kla suçladı. İşte olayın perde arkasında yaşananlar.

Böyle ölüm ilanı görülmedi Annemsiz dünya daha güzel olacak

Haberin Devamı

‘NEFRETİM YOK, SADECE ÖFKELİYİM'

İlk etapta normal bir ölüm ilanı gibi görünen yazı, “Gayle ve ailesi Lernal'ı affediyor ve onun huzura kavuştuğunu umuyor” sözleriyle başlıyor. Ancak ilan, ilerleyen satırlarda giderek ilginç bir üsluba bürünüyor. İlan, “Lernal, Gayle ya da ailesi tarafından özlenmeyecek. Hepsi dünyanın onsuz çok daha iyi bir yer olduğunu düşünüyor” şeklinde son buluyor.

Heckman tarafından kaleme alının ölüm ilanında, "Bir anne olarak şiddet yanlısı, nefret dolu ve acımasız olan Lernal, Gayle’i fiziksel, zihinsel, sözlü ve mali olarak istismar etti" ifadelerine yer veriliyor. Heckman, annesinin eski kocası olduğunu belirttiği kişinin de kendisini taciz ettiğini ve annesinin bu duruma sessiz kaldığını iddia ediyor. Gazete, eski kocanın kimliğini açıklamazken, annesinin kendisine şiddet uyguladığını belirten kadın, “Lernal, kızını kocasını çalmaya çalışmakla suçladı ve onu bu sebeple anlamsızca dövdü” ifadelerini kullanıyor.

Böyle ölüm ilanı görülmedi Annemsiz dünya daha güzel olacak

Haberin Devamı

Annesinin ölümü hakkında gazetelere ilan veren ve bunun ardından gündem olan Heckman ise yaptığından dolayı pişman olmadığını belirtti. “Hiç nefret duymuyorum, sadece öfkeliyim” diyen genç kadın, “Bu konu hakkında konuşmazsak bu travmayı nasıl atlatacağımızı bilmiyorum. Bu travmanın konuşmak dışında başka nasıl kuşaktan kuşağa aktarılmasını engelleyebiliriz” şeklinde konuştu.

'İSTİSMARA GÖZ YUMDU, SÜREKLİ DÖVDÜ'

Annesinin 1 Ekim 1951'de dünyaya geldiğini ve oldukça karışık bir hayat yaşadığına dikkat çeken Heckman, ilanda, “İlk çocuğunu 1969 yılında dünyaya getirdi ve ilk kocasına bu konuda bir yalan söyledi. Lernal, ilk kocası Roderick Alan Harvey'i ilk çocuğunun biyolojik babası olduğuna inandırdı. Ancak bu yalan Gayle 3 yaşına geldiğinde ortaya çıktı ve çift boşandı. Lernal’ın ikinci evliliği de 10 yıl sürdü. Üçüncü kocası James Floyd Hart, Gayle 13 yaşındayken ona cinsel istismarda bulundu. Lemnal kızını korumak yerine Gayle'i 'kocasını çalmaya çalışmak'la suçladı ve onu sürekli dövmeye başladı. Bir başka boşanmanın ardından Lernel 4. kocasını Jackson Eyalet Hapishanesi'nde mahkumlar tarafından yürütülen mektup arkadaşı programı aracılığıyla buldu. Bu evlilik sırasında eve çok sayıda tehlikeli insan girip çıktı ve çocuklar istismara edilmeye devam etti” sözleriyle ölen annesinin hayatını anlattı.


Böyle ölüm ilanı görülmedi Annemsiz dünya daha güzel olacak

GERÇEK BABASINI YILLAR SONRA ÖĞRENDİ

İlanda gerçek babasını 2023 yılının mart ayında yaptırdığı bir DNA testi sayesinde öğrendiğini ifade eden Gayle Harvey Heckman, ailesinin öz aile üyelerini bulmak için büyük bir çaba gösterdiğini söyledi ve karışık bir ölümün yasını tuttuklarını söyleyerek, “İşte bu kadar. Lernel asla ailesi için iyi bir anne ve büyükanne olamayacak. Onun ölümüyle bu kapı sonsuza dek kapandı” ifadelerini kullandı. Heckman, gazetenin ölüm ilanını çekmesinin kendisi için hayal kırıklığı olduğunu söyledi ve bu durum için gazeteyi iki defa aradığını söyledi. İlanı yayınlayan gazete yetkilileri ise ölüm ilanını yeteri kadar incelemediklerini, gelen tepkilerin ardından ilanı kaldırdıklarını söyledi.

Yazarlar