Estetik Boyun germe estetiği

Boyun germe estetiği

28.03.2016 - 17:32 | Son Güncellenme:

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen, boyun germe ameliyatıyla; boyundaki buruşukluklara karşı cildin gergin ve düzgün bir görüntüye kavuşabileceğini söyledi.

Boyun germe estetiği

Boyun bölgesi kırışıklıklarının estetik cerrahi yöntemleri ile tedavisinde Op. Dr. Fatih Dağdelen “Boyun bölgesi yüzün estetik görünümünü tamamlayan en önemli bölgedir. Gıdı olarak bilinen çene altı bölgesi kilo alındığında yağların toplandığı ana bölgelerden biridir. Gıdı bölgesindeoluşan yağlanmayla çene ile boyunarsında olması gereken açı ortadan kalkar. Aşırı yağlanmanın olduğu durumlarda ise boyun ile çene sanki birleşmiş gibi görünür. Gıdı bölgesinde oluşan yağlar bazı durumlarda kilo verilerek giderilebilir. Ancak yaşlanmaya bağlı olarak boyun kaslarının elastikiyetini kaybetmesi ile zamanla sarkma, gevşeme ve buruşmalar meydana gelir. Oluşan bu deformasyonun giderilmesi için estetik müdahale gerekebilir.”

Haberin Devamı

Boyun germe estetiğinde çeşitli tedavi yöntemleri kullanıldığını belirten Op. Dr. Fatih Dağdelen “Boyun germe estetiğinde liposuction tedavisiyalnızca gıdıda az miktarda yağlanma varsa ve henüz sarkma ya da buruşma olmamışsa uygulanabilir. Eğer gıdı bölgesinde yağlanmayla birlikte kaslarda gevşeme olduğu durumlarda ise gıdı toparlama işlemi uygulanır. Bu işlemde çenenin altından ortalama 2 santim boyutunda bir kesi açılarak buradan çene altı dokularına ulaşılır. Oluşan fazla yağlar ameliyatla çıkarılır. Çene altı ve boyun bölgesindeki gevşeyen kaslar ise birbirlerine yaklaştırılır. Bu işlem sırasında herhangi bir iz kalmaması için dikişler görünmeyecek şekilde gizlenir.”

Boyun germe ameliyatının nasıl yapıldığını ise şöyle anlatıyor Op. Dr. Fatih Dağdelen “Boyun germe estetiği gıdı bölgesinde meydana gelen sarkma ve buruşmaları ortadan kaldırmak için gerçekleştirilen estetik operasyonlardır. Bu işlemde oluşan deri fazlalıkları ameliyatla çıkarılarak deri gerdirilir. Cilt kesileri kulak memesinin alt kenarı ile kulak memesi arkasına açılır ve boyun derisi ile çene altına kadar olan kısım kaldırılarak kulak kenarına doğru gerdirilir. Deride fazlalık olan bölümler kesilerek çıkarılır ve gerdirilmiş şekilde kenarları birbirine dikilerek operasyon tamamlanır. Bunun dışında boyun gerdirme ameliyatı askı denilen aparatlarla da gerdirilebilir. Bu işlemle birlikte liposuction gibi ek teknikler de uygulanabilir. Operasyonda kullanılan tekniğe göre ameliyat lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir ve ortalama 1 - 2 saat arasında sürebilir.”

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen, boyun germe estetiğinde iyileşme sürecini ise şöyle anlatıyor “Boyun germe ameliyatından sonra çene altında bulunan dokuların zemine sıkılaşmasını ve kaynaşmasını sağlamak için 1 hafta yüze elastik bir bandaj sarılır ya da elastik bir maske takılır. Boyun germe ameliyatı sonrası oluşan hafif ağrılar ağrı kesici haplarla giderilebilir.Ameliyattan 10 gün sonra boyun bölgesi normale döner. Boyun germe estetiğinin sonuçları birkaç ay içinde çok daha belirgin bir şekilde görünür hale gelir. Hasta ameliyattan Ameliyattan birkaç gün sonra seyahate çıkıp, uçak yolculuğu yapılabilir.”

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op.Dr. Fatih Dağdelen

Boyun germe estetiği

Yazarlar