Bu pazartesi rejime başlayanlar parmak kaldırsın

Sakın bu başlıktaki cümleye sadece kadınlar baktı sanmayın. Kadın erkek hepimiz bu kış kilo aldık itiraf edelim. Fakat benim burada bahsedeceğim konu alınan 4-5 kilonun ötesinde, ne yaparsa yapsın erimeyen, gitmeyen bölgesel yağlanma mevzusu.

Bölgesel yağlanma kişiye özel bir durumdur. Bazısının yüzünde, bazısının kalçalarında, bacaklarında, bazısının kollarında… Sebebi ise buradaki yağ hücrelerinin daha fazla olmasıdır.

Bu bölgesel yağlanma insanı çileden çıkartan, hatta motivasyonun kaybolmasını sağlayan, illet bir durum. 2 ay rejim yapıp, bir de üzerine her gün karın egzersizi yapan, sonrasında da kaşık kadar kalan yüzüne dolgu yaptırmaya gelen hastalarım var.

Haberin Devamı

Yanlış anlamayın lütfen. Ben size kesinlikle rejim yapmadan, spor yapmadan, bedeninize dikkat etmeden yaşayın demiyorum. Derdim bölgesel yağlar.

Son 1 aydır, hastalarımdan en fazla dinlediğim konu, bel çevresi. Bakın formül çok basit:

  • Akşam saat 6-7’den sonra yemeği kesinlikle yeme, hatta aç yat ama yeme
  • Sebze ağırlıklı beslen
  • Unu, şekeri hayatından çıkart
  • Hafif egzersiz yap

Yaptın, yaptın hala sonuç alamıyor musun? İşte o zaman bana gel

Love handle- simit- göbek ve daha fazlası

Dedim ya bu aralar bel çevresinden çok yakınıyor insanlar. Love handle da denilen simit de denilen ve göbeğin de bağlantılı olduğu gölge de var bunların içinde. Öncelikle şunu belirteyim, bölgesel yağ nerede olursa olsun, hiç önemli değil, alınabilir.

Lipomatik-Liposculpture

Lipomatik cihazın adı, Liposculpture ise yöntemin adı. Sıklıkla liposuction ile karıştırılır ama farklı uygulamalardır. Lipomatik ile yapılan Liposculpture bir beden şekillendirme yöntemidir. Ağrısız Liposuction olarak da geçen FDA onaylı ve güvenilir sistemlerdir. Etkili bir şekilde tüm vücut bölgelerinden hassas ve yüksek hacimli yağ çıkarılmasına izin veren en güvenilir cihaz ve yöntem oldukları kanıtlanmıştır. Liposculpture diyet ve egzersizle dahi yok edilemeyen bölgesel yağlanma sorununa ışık tutan teknolojik uygulamalardır diyebiliriz.

Diğer yağ aldırma yöntemlerindeki enboli(kan pıhtılaşması) riski bunda yoktur ve bu hasta açısından önemli bir avantajdır. Enbolide her 1000 hastadan birinin sorun yaşaması gibi bir sonuç ortaya çıkabilir. Lipomatikte, yağ dokusunun olmadığı alanlarla karşılaşılınca anında duran aktif güvenlik sistemi vardır ve cihaz kendini durdurur, daha az travmatik morluklar ve ödemler oluşur, uygulama süresi çok kısadır ve hasta açısından çok daha acısız ve nazik bir yöntemdir. Lipomatikle yağların alındığı bölgede tekrar yağ toplanmaz ama hasta dikkat etmezse ilerleyen zamanlarda örneğin karından alınan yağ sırt bölgesinde toplanabilir.

Haberin Devamı

Lipomatik ile uygulama yaptırdıktan sonra, mutlaka yaşam şeklinize dikkat etmelisiniz. Sporu ve sağlıklı beslenmeyi bir yaşam felsefesi olarak uyguladığınız takdirde, işlem sonrası ömür boyu bu konforun keyfini sürebilirsiniz.

Önümüz yaz ve bölgesel yağlardan kurtulmak için en iyi mevsimdeyiz.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com