Püf Noktası Bugüne kadar pilavı yanlış pişirmişiz! Pirincin tadını değiştiriyor, faydalarını yok ediyor

Bugüne kadar pilavı yanlış pişirmişiz! Pirincin tadını değiştiriyor, faydalarını yok ediyor

30.11.2023 - 14:54 | Son Güncellenme:

Pirinç pilavı Türk mutfağında her yemeğin yanına yakışan lezzetlerden birisi. Ancak pirinç pilavını pişirirken yaptığımız bazı hatalar varmış. Bugüne kadar fark etmeden içine koyduğumuz bu malzeme pirincin hem tadını değiştiriyor hem de faydalarını yok ediyor.

Bugüne kadar pilavı yanlış pişirmişiz Pirincin tadını değiştiriyor, faydalarını yok ediyor

Kuru fasulye, nohut, et, tavuk gibi ana yemeklerin yanında olmazsa olmaz en güzel lezzetlerin arasında pilav yer alır. Pirinç pilavı tane tane olmalıdır. İçine eklenen malzemeler pilavın tadına etki ediyor. Yanlış pişirme tekniği ve malzemeler tadını bozuyor. İşte lezzetini bozmadan pirinç pilavı…

Haberin Devamı

Marketten aldığınız et suyu veya tavuk suyu aslında pek faydalı değildir. Pilav yaparken bu ürünleri kullanmak, pilavın gerçek lezzetini kaybetmesine neden olabilir. Bu sebeple, kendi tavuğunuzu haşlayarak elde ettiğiniz suyu tercih ederek pilavlarınıza eklemeniz daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır.

Tavuk suyu tarifi

Hurriyet.com.tr’de evde kendini tavuk suyunu yapmak isteyenler için tarif verildi. İşte en sağlıklı ve lezzetli tavuk suyu tarifi…

Malzemeler:

4-5 adet tavuk but

1,5 litre su

Yarım soğan

Yarım havuç

Yarım kereviz

1 diş sarımsak

1 dal biberiye

2 tane defne yaprağı

4-5 adet tane karabiber

Birkaç dal maydanoz sapı

Bugüne kadar pilavı yanlış pişirmişiz Pirincin tadını değiştiriyor, faydalarını yok ediyor

Tarif:

Soğan, sarımsak, havuç ve kerevizi yıkayıp iri iri doğrayın.

Doğradığınız sebzeleri ve tavukları derin bir tencereye alıp suyu ekleyin.

Haberin Devamı

Ardından tencereye 1,5 litre soğuk su ekleyin.

Maydanoz saplarını, biberiyeyi, 2 adet defne yaprağını, tane karabiberi de üzerine ekleyin.

Kaynama noktasına gelene kadar ocakta yüksek ateşte pişirin.

Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kısık ateşte üç saat boyunca pişirin.

Tavuk suyunuzu yaparken üzerinde köpükler oluştuğunu göreceksiniz, arada kontrol ederek köpükleri bir kaşık yardımı ile alabilirsiniz.

Yaklaşık üç saat sonunda tavuk suyunun içerisinden tavuğu ve sebzeleri bir süzgeç yardımı ile alın veya süzün.

Tavuk suyunu buz kalıplarında veya plastik kaplara doldurarak buzdolabınızın derin dondurucu bölümünde muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yazarlar