Yemek Burrata Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Burrata Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

07.08.2021 - 17:16 | Son Güncellenme:

Burrata, İtalya'nın Puglia bölgesinden tüm dünyaya yayılan çok lezzetli bir peynir çeşididir. İsmini ise, İtalyancada 'tereyağı' anlamına gelen 'burro' kelimesinden alır. Oldukça zahmetli bir yapımı olan bu peynir, dünyanın en lezzetli ve kaliteli peynirleri arasında yer alır. Burrata peyniri nedir, nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Burrata Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

Burrata peyniri, ilk zamanlar kalan malzemeleri değerlendirmek için yapılsa da lezzeti nedeni ile özel olarak da üretilmeye başlandı. Burrata peyniri sevilerek tüketilen ve en çok tercih edilen peynir çeşididir.

Haberin Devamı

 Burrata Peyniri Nedir?

 Burrata peyniri, Mozzarella ve süt kremasından ile yapılır. İlk bakışta taze bir mozerella topuna benzese de onu özel ve farklı kılan ise, lezzetidir. Burrata kendine özgü, özel bir peynir çeşididir. Yani mozzerella peynirinden yapılsa da aslında, mozerella değildir. İç kısmı süt kreması ve mozerella, dış kısmı ise, ince bir katman halinde bir çeşit sert Mozerella peynirinden oluşur.

 Burrata Nasıl Yapılır? 

 Burrata, peynirinin yapımı için manda sütü, iki kere 4 derecede filtre edilir. Daha sonra 37 derecede ısıtılarak mayalanır. Mayalandıktan sonra lor, peynir altı suyundan ve elle yoğurulur. Daha sonra da içine Mozzerella peyniri ve süt kreması eklenir. Dış kısmı sert gibi dursa da içi krema kıvamındadır. 

Haberin Devamı

 Burrata İçindekiler Nelerdir?

 Burrata peynirinin içinde Mozerella ve süt kreması bulunur. Taze bir peynir olduğu için yapıldığı gün hemen servis edilebilir. Burrata peynirinin 48 saat içinde tüketilmesi gerekir. 

Yazarlar