Estetik Burun estetiği yaptırmaya çekiniyor musunuz?

Burun estetiği yaptırmaya çekiniyor musunuz?

04.10.2016 - 14:56 | Son Güncellenme:

Burun estetiği yaptırmak istiyor ama korktuğunuz için cesaret edemiyor musunuz? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen’e burun estetiği ameliyatlarının zor olup olmadığını sorduk.

Burun estetiği yaptırmaya çekiniyor musunuz

Burun estetiği operasyonları tüm dünyada en sık talep edilen ve en fazla uygulanan estetik operasyonların başında gelir. Bazı hastalarımız ameliyat sonrası iyileşme sürecinin zorluğundan ya da estetik operasyon sonrası burunlarının doğal görünmemesinden korktukları için bu operasyona şüpheyle yaklaşabiliyor. Oysaki gelişen teknoloji sayesinde burun estetiği operasyonları oldukça kolaylaşmış, iyileşme süreleri kısalmış ve doğal görünüm ihtimali artmış durumdadır.”

Haberin Devamı

Burun estetiği başarı oranı en yüksek ameliyattır

“Burun estetiğinde kullanılan teknikler günümüzde çok gelişmiştir. Öncellikle estetik operasyonda hangi tekniğin uygulanacağı hastanın ihtiyacına göre karar verilir. Burun estetiğinde hastanın ihtiyacına göre farklı teknikler kullanılabilir. Yaygın olarak kapalı ya da açık ameliyat teknikleri kullanılır. Kapalı teknik, burnun altında herhangi bir kesi olmadan burun deliklerinin içinden girilerek gerçekleştirilir. Eğer burnun uç kısmında düzeltilmesi gereken bir sorun yok ise genellikle ameliyatta kapalı teknik tercih edilir. Açık teknik ise burun ucunda problem olan ya da daha önce burun ameliyatı olmuş hastalarda tercih edilir. Çünkü açık teknikte burnun içi yapısı görülebildiği için daha simetrik ve hassas düzeltmeler yapılabilir. Bu teknikte uygulanan keside burnun alt kısmında belli belirsiz bir iz kalır. Ancak zamanla gözle görünmez hale gelecek kadar kaybolur.”

Haberin Devamı

Burun doğal görünümü bozmadan düzeltilir

“Burun estetiği ameliyatı ile burun kemerleri, aşırı uzunluk/kısalık, genişlik/darlık, burun delikleri asimetrisi, burun ucu düşüklüğü/kalkıklığı gibi estetik sorunlar giderilebilir. Ayrıca hastanın burundaki şekil bozuklarından kurtulduğu nefes alma sorunları da düzeltilmiş olur. Burun estetiği ameliyatı çoğunlukla genel ya da lokal anesteziyle yapılabilir. Genellikle ameliyattan sonra buruna tampon uygulanmaz, bu sayede nefes alma zorluğu yaşanmaz. Ameliyattan sonra ilk 2-3 gün hafif bir ödem oluşabilir, birkaç gün içinde ödem azalır.”

Op. Dr. Fatih Dağdelen “Burun estetiği sonrası iyileşme süreci ameliyatın türüne göre değişiklik gösterir. Burun kemiğine müdahalede iyileşme süreci biraz daha uzayabilir. Ancak geleneksel yöntemlerdeki kadar morluk ve ağrı günümüzde oluşmaz. İyileşme süreci sanıldığı kadar zor değildir. Eğer hasta cerrahın tavsiyelerine tam olarak uyar, iyileşme sürecine zarar verecek aktivitelerden uzak durursa birkaç gün içinde normal yaşantısına rahatlıkla geri dönebilir.”

Yazarlar