Sağlık Burun İltihabı Nedir, Neden Olur? Burun İltihabı Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Burun İltihabı Nedir, Neden Olur? Burun İltihabı Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

15.03.2021 - 17:25 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunun belirli bölgelerinde bazı nedenlerden dolayı iltihap oluşabilir. Burun bölgesi de iltihaplanma oluşan bölgelerden biridir. Burun iltihabının neden olduğu kişiler tarafından merak edilerek internet üzerinden öğrenilmeye çalışılıyor. Burun iltihabı nedir, neden olur? Burun iltihabı belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Burun İltihabı Nedir, Neden Olur Burun İltihabı Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Burun iltihabı bazı nedenlerden dolayı oluşabilir.

Haberin Devamı

Burun İltihabı Nedir? Neden Olur?

Burun iltihabı hastalığının bir diğer ismi rinit olarak bilinir. Burunun iç kısmında yer alan mukozaların iltihaplanması durumudur. Burun kanalları iltihaplandığında ortaya bazı belirtiler çıkar. Tıkanma ve zor nefes alma durumları görülür. Bu durumlar bazen alerjik olabilir veya olmayabilir. Eğer alerjik bir durum bulunmuyorsa, burun iltihabının bilinen en etkili nedeni soğuk algınlığı hastalığıdır.

Tanı koyulması için uzman doktorlara başvurulması gerekir ve bu sayede tedavi süreci hızlı bir şekilde başlamış olur. Burun iltihabının oluşmasın birçok etken vardır. Soğuk algınlığı bu durumlardan sadece bir tanesidir. Burnunda iltihap olan kişiler bazı belirtiler gösterir. Bu belirtiler kişiler tarafından çok merak edilen durumlardır. Burun iltihabı belirtileri şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı
  • Burnun tıkanması
  • Burunda akıntı ve kaşıntı
  • Baş ağrıları
  • Burunda yanma hissi
  • Öksürükle birlikte balgam
  • Hapşırmak

Burun İltihabı Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Dışardan vücuda giren bakteri ve virüsler burunların iltihaplanmasına neden olabilir. Görülen sonuçlarda viral bir enfeksiyondan dolayı oluştuğu gözlemlenmiştir. Burun iltihaplarının ilerlemeden hızlı bir şekilde tedavisi yapılması gerekir. Aksi taktirde sinüzit gibi ciddi bir rahatsızlığı meydana getirebilir. Burun iltihabını tetikleyen birçok durum bulunuyor. Özellikle sigara dumanı burun iltihabına çok etki eder. Hava sıcaklığının hızlı bir şekilde değişmesi iltihabın durumu için önemli bir durumdur.

Havaların sürekli soğuk ve sıcak şeklinde değişimi nedeniyle burunlarda iltihaplar oluşabilir. Burun iltihabı için kullanılan bazı spreyler bulunur. Bu spreyler düzenli kullanımda iltihabı ortadan kaldırabilir. Fakat burnun akıntısı hala devam eder. Burun iltihabı yaşayan kişiler bu sorunun nasıl ortadan kalkacağını çok merak ediyor. Hastalar birçok yöntem uygulayarak hastalığın kısa süre içinde geçmesini istiyor. Burun iltihabı için uygulanan bazı tedaviler;

  • İlaç
  • Aşı
  • Burun spreyleri
  • Antibiyotik tedavisi



Yazarlar