Sağlık Çam Kozalağı Reçeli Faydaları Nelerdir? Kozalak Reçelinin Hazırlanışı, Nasıl Yapılır?

Çam Kozalağı Reçeli Faydaları Nelerdir? Kozalak Reçelinin Hazırlanışı, Nasıl Yapılır?

16.12.2020 - 05:52 | Son Güncellenme:

Reçeller özellikle kahvaltı sofralarında vazgeçilmez olan yiyeceklerden birisidir. Bu reçellerin doğal olmasından dolayı lezzetli ve şifa kaynağı olmaktadır. Bu şifa kaynağı ürünlerden birisi de kozalak reçelidir. Peki, çam kozalağı reçeli faydaları nelerdir? Kozalak reçelinin hazırlanışı, nasıl yapılır? Hangi hastalıklara iyi gelir? Sizlere çam kozalağı reçeli, yapılışı ve faydaları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Çam Kozalağı Reçeli Faydaları Nelerdir Kozalak Reçelinin Hazırlanışı, Nasıl Yapılır

Birçok meyveden reçel yapabilmek mümkündür. Bu ürünlerden bir tanesi de çam ve köknar ağaçlarında bulunan kozalaklardır. Son yıllarda çam kozalakları ile yapılan reçeller oldukça artmaya başlamıştır. Hem lezzetli olması hem de şifa kaynağı olmasından dolayı pek çok kişi tarafından da tüketilmektedir.

Çam Kozalağı Reçeli Faydaları Nelerdir?

Çam kozalağı reçeli günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Çünkü insan sağlığına pek çok yönden faydası bulunmaktadır. Çam kozalağının faydaları şunlardır:

- Çam kozalağının öksürük, nefes darlığı gibi şikayetleri azaltma konusunda etkili olmaktadır.
- Özellikle kış aylarında çok sık görülen soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir.
- Bağışıklık sistemi güçlendirici özelliği bulunmaktadır.
- Bağışıklık sistemi güçlendirici etkisi sebebiyle pek çok hastalığı da engellemektedir.
- Astım ve bronşit hastalarına iyi geldiği de bilinmektedir.
- Akciğer temizleme konusunda etkili bir besindir.
- Kokusu ferahlatıcı bir özelliğe sahip olması nedeniyle stres giderici bir özelliği de bulunmaktadır.

Kozalar Reçelinin Hazırlanışı

Çam kozalağı reçeli yapımı oldukça basittir. Fakat bu reçeli yapabilmek için çam kozalaklarının toplandığı dönem çok önemlidir. Bu kozalaklar mutlaka mayıs ayında toplanmalıdır. Mayıs ayında toplanan kozalakların boyutlarının küçük olması gerekmektedir. Ayrıca malzemelerin içerisinde şeker ve limon suyu da bulunmalıdır.

Çam Kozalakların Yapılışı

Bir buçuk litre içme su ve bir buçuk kilogram toz şeker hazırlanmalıdır.
- Kozalaklar toplandıktan sonra temizlenmelidir.
- İlk olarak kaynatılmalı ve suyu süzülmelidir.
- Bir buçuk litre su ile tüm kozalaklar bir saat kaynatılmalıdır.
- Kaynatılan kozalaklara şeker ilave edilmeli ve kaynatılmaya devam edilmelidir.
- Kaynama sırasında oluşan köpükler temizlenmelidir.
- Reçel kıvamına kadar kaynatılan kozalaklar kıvama gelince limon suyu dökülmeli ve 5 dakika daha kaynatılmalıdır.

Çam Kozalağının Saça Faydaları

Çam kozalağı reçelinin lezzetli olması ve sağlığa olan faydaları nedeniyle tüketilmesi önemli besinlerden birisidir. Ayrıca çam kozalaklarının saçlara da faydası bulunmaktadır. Özellikle çam kozalağı yağı çıkarılarak saçlara sürüldüğü zaman bu yağ saçlara canlılık verir ve saçları besler.

 

Yazarlar