Püf Noktası Cam yağdanlıkları tertemiz yapan formül! Yapış yapış olmuş yağları eritiyor

Cam yağdanlıkları tertemiz yapan formül! Yapış yapış olmuş yağları eritiyor

12.10.2023 - 17:01 | Son Güncellenme:

Mutfakların olmazsa olmazı cam yağdanlıklar. Şık duruşu ve kullanışlı olması tercih sebebi. Ancak cam yağdanlıklardaki yapış yapış yap kalıntılarını temizlemek ise oldukça zor. Bu inatçı yağ kalıntıları çıkarmanın bir formülü var. Cam yağdanlıktaki yağları yumuşatıyor ve kolayca çıkmasını sağlıyor. İşte o yöntem…

Cam yağdanlıkları tertemiz yapan formül Yapış yapış olmuş yağları eritiyor

Yağdanlık, mutfakta büyük kolaylık sağlayan önemli bir eşyadır, ancak temizlik sırasında bazen tatsız bir deneyime neden olabilir. Ne kadar çaba harcarsanız harcayın, bazı bölgeleri hala yağlı ve yapış yapış olabilir. Bu durum, temizlik işini zorlaştırabilir ve hatta sizi bezdirebilir. Ancak, endişelenmeye gerek yok çünkü yağdanlık temizliği konusunda bazı pratik yöntemler mevcut. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Yağlar kendiliğinden eriyor

Cam yağdanlıklarınızın uygun bir kabın içerisine alın. Yatay biçimde yatırın. Hem içine hem de dışına gelecek şekilde karbonatı serpiştirin. 1 su bardağı sirkeyi kabın içine dökün. Yağdanlıklarınızın üstünü aşana kadar sıcak suyla kabı doldurun. 10-15 dakika kadar bekletin. Yağların bu süre zarfında kendi kendine erdiğini göreceksiniz. Ardından sıcak su ve deterjanlı su ile güzelce yıkayıp durulayın.

Cam yağdanlıkları tertemiz yapan formül Yapış yapış olmuş yağları eritiyor

Yağdanlık içi nasıl temizlenir?

Yağdanlığı temizlerken limon kullanabileceğiniz bu yöntem biraz daha fazla zaman alabilir, ancak sonuçlar mükemmel olacaktır. İşte bu temizlik yönteminin adımları:

- Bir adet taze ve bol sulu limonun suyunu sıkın ve 1-1,5 su bardağı kadar sıcak suyla karıştırın. Eğer yağ şişeniz litrelik büyük bir şişe ise, limon ve sıcak su miktarını artırabilirsiniz.

Haberin Devamı

- Elde ettiğiniz limonlu sıcak su karışımını, yağdanlığın içine dökün. Mümkünse karışımın yağdanlığın ağzına kadar dolmasını sağlayın.

- Yağ şişesini bu şekilde içindeki karışım soğuyana kadar bekletin. Bu süre boyunca yağ kalıntıları yumuşayacak ve çözülecektir.

- Karışımın içeriğindeki yağ kalıntıları tamamen yumuşadığında, şişeden bir miktar karışımı boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın.

- Şişeyi iyice çalkalayarak yağ kalıntılarını karışımla birleştirin.

- Son olarak, yağdanlığı yıkayın ve durulayın, böylece içindeki karışım tamamen temizlenir.

Yazarlar