Püf Noktası Çene Bölgesinde Neden Sivilce Çıkar Ve Nasıl Geçer?

Çene Bölgesinde Neden Sivilce Çıkar Ve Nasıl Geçer?

11.08.2021 - 16:54 | Son Güncellenme:

Özellikle yüz bölgesinde sivilce çıkması en rahatsız edici durumlardan biridir. Üstelik kadın ya da erkek veya yaş fark etmeden değişik zamanlarda bu durum meydana gelebiliyor. Peki, çene bölgesinde neden sivilce çıkar ve nasıl geçer tüm detayları ile derledik.

Çene Bölgesinde Neden Sivilce Çıkar Ve Nasıl Geçer

 Hem fizyolojik hem de psikolojik birtakım sebepler ile beraber, çene bölgesinde sivilceler çıkabilmektedir. Bu sivilcelerin bazıları küçük boyutlu halde kalırken bazıları önemli oranda büyük boyutlara ulaşabiliyor. Böyle durumlarda ise ele alınması gereken bir takım çözüm yöntemleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Çene Bölgesinde Neden Sivilce Çıkar?

 Birtakım nedenlerden dolayı çene bölgesinde sivilce çıkma sorunu ile karşı karşıya kalmak mümkün. Özellikle yağ bezlerinin aşırı şekilde uyaran ve gözenekleri tıkayacak kadar aşırı oranda androjen seviyeleri, çene bölgesinde sivilce oluşumunu destekler. Diğer yandan adet döngüsü sırasında hormon seviyeleri değişkenlik gösterebilir. Böyle durumlarda da yine sivilce çene bölgesinde bir ya da birden fazla şekilde çıkabilir. Aynı zamanda herhangi bir durum karşısında yaşanabilecek stres ve yorgunluk da yine ayini sivilcenin çene bölgesinde çıkmasındaki önemli durumlardan biridir.

 Çenede Bölgesinde Sivilce Nasıl Geçer?

 Bir takım doğal çözüm yöntemlerini ele almak suretiyle, çene bölgesinde meydana gelen sivilce problemine çare bulmak mümkün.

Haberin Devamı

 - Yüz bölgesi günde 2 defa sağlıklı bir sabunlu su ile yıkanmalıdır.

 - Antibakteriyel özelliğe sahip ürünler kullanılmalıdır.

 - Yağlı ve şekerli gıdalar tüketilmeden, sağlıklı beslenme öne çıkarılmalıdır.

 - Süt ürünleri tüketimini azaltmak gerekir.

 - Yüz ve çene bölgesine mümkün olduğu kadar dokunulmamalıdır.

 - Sivilce ve akne karşıtı bazı kremler kullanılmalıdır.

 - Rutin olarak cilt bakımı yapılmalıdır.

 Genel olarak bu yöntemleri ele almak suretiyle, çene bölgesinde meydana gelebilecek olası sivilce sorunlarından kurtulma şansı elde edilebilir.

 

Yazarlar