PembeNar Çiçekler Ne Kadar Sürede Bir Sulanmalıdır, Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çiçekler Ne Kadar Sürede Bir Sulanmalıdır, Nelere Dikkat Edilmelidir?

11.12.2020 - 11:49 | Son Güncellenme:

Dünya çapında evde ya da bahçede ve birçok farklı yerde beslenen değişik çiçek türleri bulunuyor. Sayıları o kadar fazla ki neredeyse saymak mümkün değil. Tabii hangi çiçek bakım yapılırsa yapılsın mutlaka sulamaya çok dikkat etmek gerekir. Peki çiçekler ne kadar sürede bir sulanmalıdır, nelere dikkat edilmelidir? İşte merak edilenler.

Çiçekler Ne Kadar Sürede Bir Sulanmalıdır, Nelere Dikkat Edilmelidir

Birçok farklı bitkinin büyüyüp gelişmesi, çiçek açması ve sağlıklı kalabilmesi için toprak ve ışık ile beraber su büyük öneme sahiptir. Özellikle çiçek bakımı yaparken dikkatli bir şekilde ve duruma bağlı olarak belirli süreler içerisinde sulamak gerekir.

Çiçekler Ne Kadar Sürede Bir Sulanmalıdır?

Aslına bakılırsa günümüzde birçok farklı çiçek türü vardır ve her biri değişik süreler içerisinde sulanır. Ancak pek çok yerde 2 günde 1 sulayın, haftada 1 sulayın ya da mevsime göre sulayın gibi cümleler öne çıkar. Fakat bunlar çok doğru değildir. Burada önemli olan öldürücü derecede ve aşırı sulamaktan kaçınmaktır. Aynı zamanda suyu yukarıdan sulamak yerine, tabağın içeri su dökmek suretiyle beklemek önemlidir. Bu doğrultuda ister her gün sulayın isterseniz birkaç günde bir sulayın. Burada önemli olan sağlıklı ve güvenli bir şekilde çiçekleri sulamaktır.

Çiçekleri Sularken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çiçeklerin her daim ve farklı mevsimlerde canlı kalabilmesi için sulama konusunda dikkat edilmesi gereken belli başlı bazı hususlar mevcuttur.

- Her bitkinin sulama stili farklıdır ve çiçeğin türüne bağlı olarak bunu öğrenmek gerekir.
- Ayrıca mevsime göre sulama yapmak gerekir. Çünkü çiçeklerin yaz mevsiminde su ihtiyacı ile kış mevsimindeki su ihtiyacı farklılık gösterir.
- Konu topraklar geçirirken olduğu için daha sulama yapılırken, killi topraklarda daha fazla sulama yapılması gerekir.
- Bitkinin toprağını kontrol ederek ihtiyaca göre sulama yapılmalıdır.
- Özellikle saksı çiçekleri yaprakların ıslanmasından pek hoşlanmaz buna dikkat etmek gerekir.

Çiçek Bakımı

Çiçekler mevsime göre ya da sulama şekli ile beraber türüne bağlı olarak farklı biçimlerde bakıma alınmalıdır. Aynı zamanda mutlaka kaliteli toprak seçimi, saksının altında tabak yerleştirmek ve ışık alacak yere saksıyı koymak en önemli hususlar içerisinde yer alır.

 

Yazarlar