Yaşam Cipleri dehşet saçtı arka koltukta sızdı!

Cipleri dehşet saçtı arka koltukta sızdı!

31.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkücü Yusuf Harputlu’nun şoförü Şehmuz Gezer’in kullandığı cip bir taksiye çarptı. Araçtaki çift ölürken, Harputlu’nun arkadaşlarından biri kazadan sonra araca gidip uyudu

Cipleri dehşet saçtı  arka koltukta sızdı

Yeşilköy’de, Şehmuz Gezer’in kullandığı cip, kırmızı ışıkta duran taksiye çaptı. Kazada, uçakla Almanya’dan gelip otogara gitmek için taksiye binen Gülnaz Özdemir (64) ve eşi Hasan Özdemir (67 yaşamını yitirdi. Kaza sonrası gözaltına alınan Şehmuz Gezer alkollü olduğunu itiraf etti.
Atatürk Havalimanı’ndan önceki gece aldığı gurbetçi çifti, taksisiyle Bayrampaşa’daki İstanbul Büyük Otogarı’na götüren Ahmet Ateş, havalimanı B kapısı girişinde kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada aşırı hızlı olduğu belirtilen Gezer’in kullandığı cip, taksiye arkadan çarparak yaklaşık 50 metre sürükledi. Taksinin sürücüsü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ancak arka koltukta oturan Gülnaz Özdemir ile ön koltukta oturan eşi Hasan Özdemir, araçta sıkıştı. Gülnaz Özdemir araçta öldü. Hasan Özdemir ise, itfaiyenin kapıyı açmasıyla sıkıştığı yerden kurtarılarak, ambulansla hastaneye götürüldü. Ancak Özdemir de kurtarılamadı. Polis, alkollü olduğunu itiraf eden Gezer’i gözaltına aldı.

‘Ben sahnedeyken içmiş’
Cipteki türkücü Yusuf Harputlu ve arkadaşları da alkollü olduklarını söylediler. Bu sırada ciptekilerden biri kaza yerini bir süre seyrettikten sonra hiçbir şey olmamış gibi tekrar cipe binerek sızdı. Şehmuz Gezer, Harputlu, Cemal Hata, Serdar Gezer ve Yaşar Memiş gözaltına alındı. Harputlu kendisini gözaltına almak isteyen polislerle bir sürü tartıştı. Harputlu, şoförü için “Ben sahnedeyken alkol almış. Bunu, arabaya bindikten çok sonra fark ettim. Artık iş işten geçmişti” dedi. İfadelerinin ardından Harputlu, Hata, Serdar Gezer serbest bırakıldı. Sürücü Gezer ve başka bir suçtan aranması bulunduğu belirtilen Memiş adliyeye sevk edildi.

10 yıl önce emekli olmuş
Taksici Ahmet Ateş ise “Bursa’ya gideceklerdi. Bir süre sonra arkadan bir araç çarptı. Hiç fren sesi duymadım” diye konuştu. Kazayı duyarak olay yerine gelen havalimanı taksicileri, Harputlu’ya tepki gösterdi.
İkisi erkek, 4 çocuk babası çiftin kaza haberini alan yakınları, Almanya ve Bursa’dan İstanbul’a geldi. Yakınları Özdemir’in 1969’da eşiyle birlikte Almanya’nın Frankfurt kentine giderek çalışmaya başladığı ve 10 yıl önce de emekli olduğunu söyledi. Frankfurt ve Bursa’da birer evi bulunan çift, yıl içerisinde Almanya’ya gidip bir süre orada kalıyordu. Çifti 3 çocuğunun Almanya’dan Türkiye yolcu ettiği de belirtildi.

Yazarlar