Püf Noktası Çürüyen çilek derdine son veren tüyo! Çilek haftalarca taze kalıyor

Çürüyen çilek derdine son veren tüyo! Çilek haftalarca taze kalıyor

22.04.2024 - 13:24 | Son Güncellenme:

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, çileğin popülerliği arttı ve hemen hemen her yerde bulunmaya başladı. Ancak, ne yazık ki çilekler, satın alındıktan kısa bir süre sonra çürümeye başlayabilir. İşte, çileklerinizi daha uzun süre taze tutmanın yolları...

Çürüyen çilek derdine son veren tüyo Çilek haftalarca taze kalıyor

Yaz meyveleri arasında en sevilenlerden biri olan çilek, tatlılara kattığı muhteşem lezzetiyle herkesin favorisi haline geldi. Ancak, çileklerin tazeliğini korumak bazen zor olabilir. Neyse ki, çileklerinizi daha uzun süre saklamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları var...

Haberin Devamı

Çilek alıp eve getirdikten sonra ilk adım olarak, çürükleri ayıklamak önemlidir. Daha sonra, aynı gün tüketilecekse çilekleri yıkayıp dolap yerine dışarıda bekletmek daha iyidir.

Çürüyen çilek derdine son veren tüyo Çilek haftalarca taze kalıyor

KAĞIT HAVLUYLA ÖRTÜN

Ancak çilekleri bir sonraki güne saklamak istiyorsanız, raf ömrünü uzatmanın bir yolu olarak dolaba koymak gereklidir. Çilekleri yıkamadan bir kap içine yerleştirin ve üzerini kağıt havluyla örtün, kabın ağzını sıkıca kapatın. Bu, dolap içinde olası nemlenmeyi önlemeye yardımcı olacaktır.

Daha uzun süre saklamak istiyorsanız, sirke yöntemi işinize yarayabilir. Sirke yöntemi için, 3 bardak soğuk suya 1 yemek kaşığı sirke ekleyin ve çilekleri bu suya batırın. Ardından iyice durulayıp kurulayın. Kurulama işlemi önemlidir çünkü nemli kalan çilekler hızla küflenir. Kuruduktan sonra çilekleri hava almayacak şekilde saklamak için bir kap içinde kağıt havluyla örtün.

Yazarlar