Sağlık Dabt Ipa Aşısı Nedir, Kaç Yaşında Yapılır? Dabt Ipa Aşısı Ne Kadar Korur?

Dabt Ipa Aşısı Nedir, Kaç Yaşında Yapılır? Dabt Ipa Aşısı Ne Kadar Korur?

14.07.2022 - 13:45 | Son Güncellenme:

Bebeklerde belirli aylarda aşılar yapılmaktadır. Pek çok farklı hastalıktan koruyan bu aşılar bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda kronik hastaların ortaya çıkmasını önleyecek içerikli aşılar bebeklik döneminde yapılmaktadır. Dabt Ipa aşıları bu alanda içeriği en merak edilen aşılardan biridir. Aşı içeriği ve ne zaman yapılacağı hakkında tüm detayları sizler için derledik.

Dabt Ipa Aşısı Nedir, Kaç Yaşında Yapılır Dabt Ipa Aşısı Ne Kadar Korur

Dabt Ipa aşısı bebeklik ve çocukluk döneminde yapılmaktadır. Çeşitli hastalıkların meydana gelmesini önleyen bu aşının koruyuculuğu da oldukça fazladır. Pek çok bebek için gerekli olan bu aşı, koruyucu özelliğiyle bağışıklık güçlendirici aşılardan biridir. Hastalıklara karşı önlem amaçlı yapılan bu aşıların bebeklik dönemlerinde belirli aylarda düzenli şekilde yaptırılması önerilmektedir.

Haberin Devamı

Dabt Ipa Aşısı Nedir ve Kaç Yaşında Yapılır?

Dabt Ipa aşısı koruyucu aşılardan biridir. Bebeklik döneminde ölümcül ve kronik rahatsızlıkları, sakatlıkları önlemek için yapılmaktadır. Bağışıklığı güçlendirici yapısı bulunan bu aşının zamanına ise uzman doktorlar karar vermektedir. Bebeğin gelişiminde aşı programına bağlı şekilde düzenli olarak bu koruyucu aşıların yaptırılması önerilmektedir.

Dabt Ipa Aşısı Ne Kadar Korur?

Beşli karma aşı olarak bilinen Dabt Ipa aşısı, koruyuculuğu en yüksek olan bebek ve çocuk aşı çeşitlerinden biridir. Tetanoz, difteri, polio, hib, menenjit ve boğmaca gibi hastalıklara karşı koruyuculuğu bulunmaktadır. Çocukluk döneminde yapılan bu aşılar hayat boyu kişinin bağışıklığını güçlü tutarak koruyuculuğunu devam ettirmektedir.

 

Yazarlar