Daha zarif ve asil yüz hatlarına sahip olmak için yanak estetiği

Günümüzde popüler kültürdeki ünlülerin gibi ,çok daha zarif ve asil yüz hatlarına sahip olmak bişektomi estetiği yani yanakta yağ alma ameliyatı ile mümkün. Bişektomi operasyonu ile yuvarlak geniş yanaklar incelerek yüze daha keskin hatların kazandırılması ile kişinin yüz estetiğinde bütünüyle bir farklılığa kavuşması sağlanır.

Neden ihtiyaç duyulmakta ?

Çünkü kişinin yanak hatlarının belirgin olması daha genç ve dinamik gösterir. Aksine, daha silik hatlara ve geniş yanaklara sahip kişiler olduğundan yaşlı ve yorgun gözükür.

Haberin Devamı

Amaç yüz hatlarında belirginleştirmeyi sağlayarak; genç ve çekici bir görünüm oluşturmaktır.

Nasıl yapılmakta ?

Operasyon hastane şartlarında steril kurallarına uygun halde ağız içinden yapılan 1 cmlik kesiler içinden geçirilerek yapılmaktadır. Bu kesilerden girilerek elmacık kemiğin altında kalan yanağın etli kısmından yağ yastıkçıkları alınır ve kesiler kapatılır.

Ameliyat sonrası süreç

Yanak estetiği ile daha genç bir görünüme kavuşulur. Ayrıca yüzdeki yorgun ifade de ortadan kalkar. Ameliyattan sonra iki yanağın içinde ufak kendiliğinden eriyen dikişler olur. Bu süre içinde kolay yenilebilir yiyecekler tüketilerek katı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Enfeksiyonu önlemek için gargara kullanılması tavsiye edilir. Hasta aynı gün işine gidebilir. Yanağın tam şekli alması bir kaç haftayı bularak ortaya çıkar.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com