Evcil Hayvan Dantel Böceği Nedir? Dantel Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Dantel Böceği Nedir? Dantel Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

01.11.2021 - 15:02 | Son Güncellenme:

Ağaç ve bitki yeşilliklerinde yaşayarak bunlarla beslenen pek çok böcek türü bulunmaktadır. Bu böcek türlerinden bazıları zararlı olmazken bazı böcek çeşitleri ise çoğalarak hem çevreye hem de canlılara zarar vermektedir. Bu böceklerden kurtulmanın yolu çoğu zaman ilaçlama yapılması olmaktadır. Dantel böceği de istilacı olan böcek türlerinden biri olarak bu bağlamda ele alınması gerekmektedir. Peki, dantel böceği nedir? Dantel böceği nerede ve ne kadar yaşar? İşte, dantel böceği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan bilgiler.

Dantel Böceği Nedir Dantel Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

Dantel böcekleri renkleri olmayan vücutlarında beneklerin olduğu bir böcek türü olarak ifade edilmektedir.

Dantel Böceği Nedir?

Dantel böceği, şeffaf bir görünüme sahip olan böcek türlerinden biri olmaktadır. Böceklerin şeffaf görünümleri ve benekli olmaları onlara bu ismin verilmesine neden olmaktadır. Dantel böcekleri tahtakurusu, dantel sineği ve güvercin biti olarak da adlandırılmaktadır. Bu böceklerin oldukça fazla çeşidi bulunmaktadır. Dantel böceklerinin farklı türleri dahi tek bir bitki ile beslenmektedir. Bu nedenle bu böceklerden kurtulmanın ilk yolu farklı bitki çeşitlerinin ekilmesi olarak ifade edilmektedir.

Dantel Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Dantel böceklerini diğer böceklerden ayıran bir özelliği bulunmaktadır. Bu böcekler kumaş ve buna benzer yüzeylere yapıştıkları taktirde çıkmaları oldukça zor olan böcekler olmaktadırlar. Yapışkan bir özelliğe sahip olan bu böcekler rüzgarla birlikte taşınmaktadır. Bu böcekler hava dalgaları sayesinde göç etmektedirler.

Yapıştıkları cilt yüzeyi üzerinde kaşıntı ve kızarıklara neden olan dantel böceklerini avlayan böcek çeşitleri bulunmaktadır. Bu nedenle ilaçlama yapılırken avcı olan bu böceklerin öldürülmesi dantel böceklerinin artmasına neden olmaktadır. Bu böcekler nem miktarının ve yağışın az olduğu yerlerde yaşamaktan hoşlanmaktadırlar. Sıcak yerlerde yaşayan bu canlılar bitkilerin, ağaçların ve yeşilliklerin özsuyunu emerek hayatta kalmaktadırlar.

 

Yazarlar